Algemeen

50 jaar Witmakers: Vriendengroep van ’t wit goud

REUTUM – Vriendengroep ‘Witmakers’ ontstond vijftig jaar geleden bij disco Bays. De naam Witmakers werd geboren tijdens een van de eerste carnavalsoptochten in Reutum. De mannen waren allen in het wit gekleed en deden de witte was vergezeld door een paar ouderwetse wasmachines op de carnavalswagen. Voor de carnavalsoptocht van dit jaar besloten de vrienden het jubileumjaar in te luiden door dit thema nog een keer van stal te halen met als slotzin ‘Dit Was’. Hiermee werd tevens aangegeven dat het voor hen de laatste deelname was.

Bovenste rij: Fons Lammerink, Gerrit Pouwels, Theo Dijkers, Wim Wichman, Jan Stevelink, Hennie Veenhuis en Herman de Vries. Onderste rij: Frans Groothuis, Theo Lammerink, Jan Wichman, Jan Dijkers, Henk Deterink, Jan Benerink en Harry ter Haar.

De hechte vriendengroep is in de loop der jaren uitgegroeid tot veertien mannen. Een van de vele leuke ervaringen was het voetballen als team tegen andere vriendengroepen. Ook al werd er niet altijd gewonnen, het mocht de pret niet drukken en de sfeer was er niet minder gezellig door.

Gouden jubileum
Jaarlijks worden er regelmatig, samen met de partners, leuke activiteiten ontwikkeld zoals een fietstocht op Hemelvaart, de Witmakersdag en ook op de nieuwjaarsreceptie wil niemand ontbreken. Om het gouden jubileum te vieren, is de groep een lang weekend naar de Biesbosch geweest. Tijdens de boot- en fietstochten in de Biesbosch en op de plaatselijke terrassen werden vele oude herinneringen opgehaald. Want in een halve eeuw is er natuurlijk veel stof ontstaan om over te kletsen.

Speciaal Wit Biertje
Vanwege het vijftigjarig bestaan, werd er een speciaal Weizen biertje gebrouwen. Dit Wit Biertje werd aangeboden aan alle leden tijdens het afsluitend etentje bij Wild Bijzonder Vissen die hierdoor aangenaam waren verrast. Kortom Witmakers is een hechte club die er voor elkaar was, is en er in de toekomst voor elkaar zal zijn.