Algemeen

Albergen krijgt weer een tandartspraktijk

ALBERGEN – Met enige regelmaat kregen Carla Oude Elbering en Martijn Kalsbeek, eigenaren van  Dentallas Tandtechniek, van cliënten de vraag waarom er in Albergen geen tandartspraktijk meer is. Na rijp beraad besloten de ondernemers om dit gemis zelf te gaan opvullen. Aangezien het pand naast Dentallas vrij kwam, was dit een uitgelezen kans op hier een tandartspraktijk te beginnen. De plannen zijn om van het nieuwe Tandheelkundig Centrum Albergen een moderne, laagdrempelige praktijk te maken met ruimte voor 3500 patiënten.

De missie van het Tandheelkundig Centrum Albergen is het leveren van de beste mondzorg voor jong en oud. Professionaliteit en laagdrempeligheid staan centraal en er wordt gewerkt met de modernste apparatuur, zodat het voor de patiënten zo aangenaam mogelijk wordt gemaakt.

Woonkamergevoel

Het is alweer een aantal jaren geleden dat de laatste tandarts in Albergen de deuren van de praktijk sloot. En aangezien de vergrijzing in deze beroepsgroep toeneemt hanteren veel praktijken in de regio volgens Kalsbeek een patiëntenstop. “Daardoor moeten inwoners van Albergen ver reizen voor een bezoek aan de tandarts”, heeft hij vernomen. Met het Tandheelkundig Centrum Albergen wordt het hen een stuk eenvoudiger gemaakt. “Wij bieden professionele en goede, - ook esthetische- mondzorg in een praktijk met een woonkamergevoel. De patiënten worden warm ontvangen. Als zij dat prettig vinden vindt er eerst een gesprekje plaats. Dit kan bijvoorbeeld geruststellend zijn voor angstige patiënten. Of die angst nu is ontstaan door een traumatische ervaring in het verleden of dat er angst is voor pijn. Maar tegenwoordig is het niet meer nodig om pijn te lijden bij de tandarts. Het is heel belangrijk om daar tijd voor te nemen. 

Voorinschrijving al mogelijk

Eind december, begin januari ondergaat het pand aan de Philippus Robbenstraat 10, waar voorheen een kapsalon

gevestigd was met een woonhuis, een verbouwing. De voorinschrijvingen zijn echter al geopend. Inschrijven kan

heel eenvoudig online op www.tcalbergen.nl, maar langskomen bij Dentallas Tandtechniek mag natuurlijk ook. Het streven is om medio volgend jaar het Tandheelkundig Centrum Albergen te kunnen openen. Met een tandtechnisch laboratorium voor onder andere kunstgebitten en een tandartspraktijk hebben patiënten alles onder één dak. Ondertussen denkt de zoon van Carla, Fedde Beukers (22) mee in het proces. “Fedde studeert Tandheelkunde en zit aan het einde van zijn opleiding”, laat Oude Elbering weten. “Je weet nooit hoe het loopt, maar het zou kunnen dat hij over een tijdje werkzaam is binnen het tandheelkundig centrum.”

Schooltandarts

En zodra de praktijk draait, buigen Oude Elbering en Kalsbeek zich over de mogelijkheid om de schooltandarts nieuw leven in te blazen. “Maar dan wel in de praktijk en niet, zoals vroeger, in een autobus”, legt Oude Elbering uit. “De bedoeling is om met regelmaat educatieve ochtenden te houden voor kinderen. Tijdens die ochtenden vinden er onder meer gebitscontroles plaats, wordt er informatie gegeven over het aantal zoetmomenten per dag en krijgen de kinderen poetsinstructies. Op deze manier kunnen we de ouders ontlasten. Daarnaast hechten we waarde aan goede informatievoorziening naar kinderen toe om tand- en mondproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Wij gaan verder dan het zijn van een ouderwetse tandartspraktijk.”