Algemeen

Aloysiusschool Geesteren start met Gouden Handen Klas

GEESTEREN - Trots… Nieuwsgierig… Zelfvertrouwen… Talent… Zomaar een paar begrippen waaraan je kunt denken bij de Gouden Handen Klas. Op de Aloysiusschool is dit schooljaar een start gemaakt om te gaan werken met praktisch getalenteerde leerlingen.

Wat houdt de Gouden Handen Klas in?

Er is gekozen om te werken met drie verschillende blokken. Allereerst worden de technieklessen weer opgepakt door vrijwilligers binnen de school. Deze lessen worden gegeven aan de leerlingen van groep 5 t/m 8.

Ook is er een samenwerking gestart met Canisius Tubbergen om leerlingen uit groep 8 (van alle TOF scholen) kennis te laten maken met de technieklessen op het Voortgezet Onderwijs. Als laatste project gaat de Aloysiusschool starten met mini stages (een soort snuffelstage) bij verschillende bedrijven in Geesteren. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 kunnen hiervoor in aanmerking komen. Dit zodat leerlingen hun praktische talenten kunnen ontdekken. De tot nu toe benaderde bedrijven zijn erg enthousiast en zien een leuke samenwerking tegemoet. Ook zien bedrijven het als een kans om praktisch ingestelde leerlingen te enthousiasmeren voor hun vakgebied. Op de arbeidsmarkt is nu al een tekort aan ‘Gouden Handen’. Door dit project hoopt de Aloysiusschool dat het praktisch talent niet verloren gaat.

Voelt u zich geroepen om als vrijwilliger/ster te helpen of bent u als bedrijf nog niet benaderd? Dan kunt u contact opnemen met Annemiek Willems (0546-631718, a.willems@aloysgs.nl).