Algemeen

Atelier Sienbrak houdt tassenverkoop voor de Verjaardagsbox Tubbergen

TUBBERGEN - Een mooie tas kopen en daarmee ook nog een goed doel Steunen? Dat kan zaterdag 21 mei in Atelier Sienbrak in Tubbergen. Eigenaresse Sieny Brakhuis houdt dan samen met Pia Uilenberg van de Verjaardagsbox Tubbergen een tassenverkoop waarvan de volledige opbrengst naar de Verjaardagsbox Tubbergen gaat. 

Tassenliefhebbers kunnen deze dag kiezen uit ruim 100 uiteenlopende exemplaren in alle denkbare kleuren. Bovendien wordt er onder de nieuwe tasseneigenaren een uniek, glazen kunstobject verloot. “Deze actie houden we niet voor onszelf maar voor de kinderen. We hopen dan ook dat het storm loopt”, aldus Sieny Brakhuis.

Keuze uit ruim 100 tassen

“Jaren geleden woonde ik in Nijmegen”, vervolgt Sieny. “Een bekende hield er een inzamelingsactie van gebruikte, goede en mooie (hand)tassen. Die verkocht ze voor een goed doel. De verkoop liep als een trein.” Vorig jaar kwam Sieny op het idee om een dergelijke actie ook in Tubbergen te houden voor de Verjaardagsbox Tubbergen. Samen met vrijwilligster Pia Uilenberg van deze charitatieve organisatie, verzamelde ze in korte tijd 25 tassen. “Door corona lag het vervolgens een tijdje stil”, vertelt Pia. “Maar dit jaar pakten we de draad weer op. Inmiddels hebben we ruim 100 tassen.” Van zwarte en grijze tot rode en gele en van stoffen tot leren tassen vormen het aanbod.  “We zijn wel kritisch geweest tijdens de selectie”, zegt Sieny. “De tassen moesten er goed uitzien, zonder beschadigingen of duidelijke gebruikssporen. Sommigen zijn zelfs nog nieuw met het prijskaartje er nog aan.” De dames besloten om zaterdag 21 mei een verkoopdag te houden in Atelier Sienbrak. Tassenliefhebbers kunnen dan van 10.30 tot 17.00 uur onder het genot van een hapje en drankje de mooiste tassen, onderverdeeld in verschillende prijscategorieën, uitzoeken.

Elk kind verdient een verjaardag

In de gemeente Tubbergen leven zo’n 185 kinderen onder de armoedegrens. Vaak is er dan geen geld om feestjes en verjaardagen te vieren. Het Schuttersgilde Tubbergen nam daarom in 2017 het initiatief voor de oprichting van de Verjaardagsbox Tubbergen. Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) ondersteunde hierbij en draagt nu samen met het Schuttersgilde en ruim 25 vrijwilligers zorg voor het maken en verspreiden van de Verjaardagsboxen. De Verjaardagsbox  is een doos vol feestspullen en lekkers voor kinderen uit gezinnen die leven onder de armoedegrens. Wanneer een jarige op school wil trakteren, regelen zij tevens de traktaties. Vanaf 2020 is het voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar ook mogelijk om een feestje te kiezen. Deze zijn allemaal in de gemeente Tubbergen en kunnen worden aangeboden met dank aan lokale ondernemers. Elke box heeft een waarde van zo’n € 35,00. “Het is schrijnend om te zien dat jarige kinderen soms thuisblijven van school op hun verjaardag omdat er geen geld is voor een traktatie”, vertelt Pia. “Het schaamtegevoel is groot. Maar elk kind verdient het om zijn of haar verjaardag te vieren. Met een cadeautje, traktatie en een kinderfeestje. Daar zetten wij ons voor in.”

Meer aandacht voor de Verjaardagsbox Tubbergen

Naast de Verjaardagsbox kan er tevens een Sintbox en een Zomerbox worden samengesteld. Dit hangt af van het beschikbare budget. Want de Verjaardagsbox Tubbergen draait volledig op donaties en sponsoren. “Het verbaast me dat er nog zoveel mensen, vooral ondernemers, zijn die de Verjaardagsbox niet kennen”, merkt Pia Uilenberg op. “Voor ons is dit een teken dat we onszelf vaker moeten laten zien. Ook bij hen die zelf niet direct met armoede van doen hebben. We hopen dat juist zij begrip en empathie kunnen opbrengen voor deze kinderen en ons steunen.” 

Als dank voor die steun wil Sieny graag iets terug doen. Daarom verloot de kunstenares onder de nieuwe taseigenaren een zelfgemaakt glazen kunstobject. Bij de aankoop kan een telefoonnummer worden achtergelaten op een briefje. Uit alle briefjes kiest Sieny de winnaar of winnares. Iedereen is zaterdag 21 mei van 10.30 tot 17.00 uur van harte welkom bij de tassenverkoop voor de Verjaardagsbox Tubbergen in Atelier Sienbrak aan de Grotestraat 89 in Tubbergen.

Op de foto’s ziet u links Pia Uilenberg en rechts Sieny Brakhuis en het glaskunstobject dat wordt verloot.