Algemeen

Auto Totaal Tubbergen opent deuren op nieuwe locatie

TUBBERGEN – Met een nieuw pand, een nieuwe huisstijl en uitbreiding van de werkzaamheden gaat Auto Totaal Tubbergen sinds eind oktober aan de Newtonstraat 5 de toekomst in. Eigenaar Chiel Bekhuis (28) ontwierp zelf het nieuwe onderkomen waarin duurzaamheid een grote rol speelt. Belangstellenden kunnen zaterdag 23 november een kijkje nemen bij Auto Totaal tijdens de open dag.

Nadat Bekhuis de verhuizing naar een bestaand pand had overdacht, zag hij in nieuwbouw meer perspectief. Bouwbedrijf Hulshof werkte zijn tekening verder uit wat leidde tot een mooi en praktisch resultaat.

Overname

De loopbaan bij Auto Totaal begon voor Chiel Bekhuis met een stage, gevolgd door een BBL-opleiding. Een half jaar voordat de automonteur examen moest doen, nam hij in overleg met Henny Schröder, destijds eigenaar van het bedrijf de zaak in 2012 over. Schröder richtte zich vanaf dat moment op de autowasstraat.  Voor Bekhuis bleef het niet bij deze overname. Auto Totaal Tubbergen, dat zich onder meer bezighoudt met accu’s, banden, startmotoren, onderhoud met APK en industriële hydrauliek, nam per 1 april jongstleden ook de firma Hagveld aanhangwagens en trailers over. Hiermee werd onderhoud- en nieuwverkoop van aanhangers en trailers toegevoegd als bedrijfstak.

Volgende ontwikkeling

En ondertussen staat de volgende ontwikkeling alweer op stapel. Chiel: “Garage Haarman in Albergen stopt met het verrichten van onderhoud aan auto’s. Het bedrijf gaat zich specialiseren in DSG automaat versnellingsbakken voor personenauto’s”,  legt hij uit. “Zijn klantenkring voor wat betreft auto-onderhoud verwijst hij nu door naar Auto Totaal Tubbergen. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Het extra werk wordt opgepakt door onze zes medewerkers. Iedereen heeft z’n eigen taak binnen het bedrijf. Samen vormen we een mooie club.”

Open dag

Terwijl Auto Totaal op het nieuwe adres zijn intrek heeft genomen worden de laatste werkzaamheden aan de nieuwbouw afgerond. Chiel is trots op het resultaat. “Alle wensen zijn er in geïntegreerd”,  laat hij weten. “We kozen bijvoorbeeld voor korte looplijnen en een splitsing van verschillende afdelingen. Tevens hebben we nu een afgesloten magazijn. Bovendien is het hele pand gasloos. We maken gebruik van een warmtepomp en in de toekomst worden er zonnepanelen geplaatst.” Zelfs de welbekende blauwe huisstijl kreeg een metamorfose. Voortaan is Auto Totaal gehuld in grijs, zwart en rood. Belangstellenden krijgen zaterdag 23 november vanaf 13.00 uur de gelegenheid om het resultaat in al z’n facetten te komen bekijken tijdens de open dag.

Wegwerkzaamheden

Let op: Momenteel zijn er wegwerkzaamheden gaande aan de Newtonstraat. De aanliggende bedrijven zijn gewoon bereikbaar tot 19 november. Dan is de straat in verband met de asfaltering de hele dag gesloten. Vanaf 20 november is de straat weer definitief geopend.