Algemeen

Autobedrijf Voortman is klaar voor de toekomst

ALBERGEN – Sinds Wilfred Voortman (48) zijn bedrijf startte in 1998 is Autobedrijf Voortman zich altijd blijven ontwikkelen, ook in de afgelopen periode. In 2018 begon de ondernemer een mobiliteitsservice voor 24/7 uurs pechhulp in heel Europa die hij zijn klanten tegen een gereduceerd tarief aanbiedt. Sinds kort beschikt Voorman over een nieuwe brug van zes meter lang met bijhorende uitlijnapparatuur. Dit maakt het werken voor hem en zijn medewerker Bram Kemna een stuk efficiënter. En voor dit jaar staat er nog een vernieuwing op het programma wanneer het Albergse autobedrijf vanaf 1 december wordt uitgebreid met een kentekenloket.

Door met de tijd mee te gaan investeert Voortman naar eigen zeggen niet alleen in zijn zaak. “Het is een investering in de toekomst waarbij service en kwaliteit voor een betaalbare prijs voorop blijven staan.” 

Grote brug met 3D-uitlijnapparatuur

De nieuwe brug en bijhorende uitlijnapparatuur zijn belangrijke toevoegingen voor Autobedrijf Voorman dat zich bezig houdt met APK, reparatie en onderhoud van alle merken auto’s, bedrijfswagens, campers en tevens verkoop van occasions. “De brug is zes meter lang. Ook de langste bedrijfswagens kunnen nu op onze brug”,  laat Wilfred weten. “Met de eveneens nieuwe 3D-uitlijnapparatuur, brengen camera’s alles heel precies in beeld.” Uitlijnen betekent kortgezegd de wielen recht onder de auto zetten. Dat kan nodig zijn nadat er bijvoorbeeld een stoeprand is geraakt, of wanneer er sprake is van speling op een stuur -fuseekogel waardoor de banden ongelijkmatig afslijten. “Er wordt steeds meer en vaker gebruik gemaakt van elektronica. Zowel in voertuigen als in garages. Daarom gaan we diverse keren per jaar op cursus bij Tech 360. Dit houdt ons up to date. Leren is ook investeren.” 

Kentekenloket uniek voor Albergen e.o.

Bij een kentekenloket kunnen alle voertuigen waar een kenteken voor nodig is op naam worden gezet. Vanaf 1 december kan dat in Albergen bij Autobedrijf Voortman. “Het gaat om voertuigen die zijn gekocht bij een particulier”,  verduidelijkt de ondernemer. “Autobedrijven waar een auto wordt gekocht verzorgen dit meestal zelf. Voor ons is het sowieso goed dat we op deze manier mensen kennis kunnen laten maken met ons bedrijf en personeel. Het kentekenloket biedt tevens de mogelijkheid tot het laten uitvoeren van een autocheck. De auto wordt dan op minstens vijftien punten nagekeken. Waarbij er eerlijk en goed advies gegeven wordt.”

Winterbandenservice

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en de eerste autoruiten alweer moeten worden ontdaan van ijs, maakt Autobedrijf Voortman zich op voor het winterseizoen. “Het wordt langzaam tijd voor de winterbanden”,  licht Wilfred toe. “We vervangen de zomerbanden door winterbanden en hanteren hierbij een scherpe prijs. Als extra service voeren wij, indien gewenst, een gratis wintercheck uit bij de bandenwissel. Te denken valt aan: oliepeilen, koelvloeistof, remvloeistof, ruitensproeiervloeistof en ruitenwissers en de accu testen etcetera. Bovendien kunnen onze klanten de banden gratis opslaan.” Dankzij alle ontwikkelingen is Autobedrijf Voortman klaar voor de toekomst. Een echt familiebedrijf waar in de toekomst dochter Tess ook weleens een rol in kan gaan spelen. “Tess is zestien jaar en volgt nu aan het ROC in Almelo de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s”,  informeert haar vader. “Ze wil later ook graag automonteur worden.” Autobedrijf Voortman heet iedereen van harte welkom aan de Eenhuisstraat 17 in Albergen waar de koffie klaar staat. Meer informatie is te vinden op de website: www.auto-voortman.nl of telefonisch: 0546-441666.