Algemeen

Bezoek het kersthuisje van Stichting Leergeld Tubbergen tijdens Kerstspektakel

TUBBERGEN – In Tubbergen vindt op zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur het Kerstspektakel plaats. Er is een grote kerstmarkt door het centrum, live muziek en straatmuzikanten zijn te bewonderen èn er is vermaak voor de kinderen. Stichting Leergeld Tubbergen is ook aanwezig en nodigt speciaal de kinderen uit naar hen toe te komen!

Jaarlijks wordt tijdens het Kerstspektakel door ‘t Kamphuuske – Karrende snacks een kersthuisje geplaatst, dat bemand mag worden door een goed doel. Stichting Leergeld Tubbergen maakt deze editie dankbaar gebruik van dit aanbod om de activiteiten van de Stichting onder de aandacht te brengen. Het motto van de Stichting is: ‘Alle kinderen mogen meedoen… want nu meedoen is straks meetellen!’ Kinderen staan centraal, dus tijdens het Kerstspektakel zijn zij van harte welkom om een verrassing op te komen halen in het kersthuisje.

 

Stichting Leergeld Tubbergen

Stichting Leergeld Tubbergen is een lokale stichting, actief sinds 2018, die haar steentje eraan wil bijdragen dat alle kinderen mee kunnen doen. De Stichting steunt kinderen die in de gemeente Tubbergen wonen en van wie de ouders / verzorgers een inkomen hebben dat lager is dan 130% van het bijstandsniveau. Doel van deze steun is te voorkomen dat kinderen, die in een armoedesituatie leven, in een sociaal isolement terechtkomen. Wist u, dat maar liefst één op de negen kinderen in Nederland opgroeit in armoede, wat kan betekenen dat er onvoldoende geld is voor voedsel, kleding of een verwarmd huis? Voor deze kinderen is lid zijn van een sportvereniging of muziekschool géén vanzelfsprekendheid. Stichting Leergeld Tubbergen wil voor hen klaarstaan zodat ook zij mee kunnen doen aan deze activiteiten.

 

Aanvraag doen

Voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar waarvan de ouder/verzorger een uit te geven inkomen heeft dat niet hoger is dan ongeveer € 420,00 per week voor samenwonenden – gehuwden, of ongeveer Є 300,00 per week voor een alleenstaande ouder (prijspeil juli 2019) èn die wonen in de gemeente Tubbergen, kan Stichting Leergeld Tubbergen hulp bieden. De hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit een vergoeding voor (keuze): zwemlessen, sportcontributie, cultuuractiviteit en schoolse zaken. De ouder/verzorger kan voor zijn of haar kind een aanvraag doen, online via www.leergeld.nl/tubbergen. Na de aanvraag neemt een vrijwilliger van Stichting Leergeld Tubbergen contact op en zal een afspraak worden gemaakt voor een huisbezoek, waarin de aanvraag wordt besproken. Indien de aanvraag goedgekeurd wordt, betaalt Stichting Leergeld Tubbergen rechtstreeks de kosten aan de club/vereniging of de betreffende school.

 

Kom langs bij het kersthuisje!

Heel graag licht de Stichting haar werkwijze toe op zondag 15 december tijdens het Kerstspektakel. De vrijwilligers beantwoorden graag vragen, maar zonder meer zijn zij er deze middag letterlijk voor de kinderen. Zij kunnen een verrassing komen ophalen in het kersthuisje. Op de foto ziet u de binnen de Stichting Leergeld Tubbergen werkzame vrijwilligers, met van links naar rechts: Evelien Gerritsen, Sandra Voshaar en Elian Kroeze.