Algemeen

Bier- en frisdrankdopjes sparen voor goede doelen

TUBBERGEN / REUTUM - Na jaren bier- en frisdrankdopjes sparen voor KiKa stoppen de jongens Rien Brughuis en Lars. Veel mensen vanuit de omgeving hebben de afgelopen jaren met regelmaat geholpen door een zakje, tasje of doos met bier- en frisdrankdopjes langs te brengen, die vervolgens werden gestort in een big bag of container, om daarna te transporteren naar ijzerhandel Doldersum. 

In Tubbergen gingen ze zelfs de lokale horeca langs om deze dopjes op te halen. Grote dozen afgekeurde dopjes van Grolsch zorgden meerdere keren voor de nodige kilo’s. Samen met nog enkele andere acties (o.a. koffie/thee verkoop tijdens de euregio fietsvierdaagse) leverde dit al die jaren honderden euro’s op voor KiKa, het doel waar zij destijds voor gekozen hebben.

De jongens willen graag de actie overdragen aan de familie Rikhof. Zij kiezen voor een andere bestemming; onderzoek naar erfelijke netvliesaandoeningen bij kinderen. Dit alles komt voort uit een progressieve oogziekte binnen het gezin. Bij deze dan ook de oproep om de bier- en frisdrankdopjes bij hen in te blijven leveren aan de Sluttenweg 14 in Reutum. Dit kan vanaf vandaag.

Afgelopen zaterdag ging de vrachtwagen vol met dopjes samen met de nieuwe spaarders (Joep en Lex Rikhof) naar Doldersum in Vriezenveen. Helaas ontbraken Rien en Lars, maar met goedkeuring van beide werd er voor de laatste keer gestort en kon een prachtig bedrag van € 943,- in ontvangst worden genomen. Dit bedrag werd gelijk overgedragen aan de nieuwe spaarders voor hún goede doel. Doldersom was een vast adres en zeer begaan bij de actie van de jongens. Het bedrijf vulde al geregeld het bedrag aan met een vrijwillige bijdrage en dit keer zelfs met € 200,- waar we ze natuurlijk zeer dankbaar voor zijn. Ruim € 1.100,- voor onderzoek naar erfelijke netvliesaandoeningen bij kinderen!!

Rien, Lars en Hidde willen iedereen bedanken die hun mee hebben helpen sparen en ze wensen de familie Rikhof heel veel succes toe voor de toekomst. Hopelijk blijft iedereen sparen en zorgt dit voor mooie opbrengsten!