Algemeen

Boekenhoek Mariaparochie weer up-to-date

MARIAPAROCHIE – Er is weer een groot aantal nieuwe boeken binnengekomen bij de Boekenhoek in de hal van sportzaal De Haambrink in Mariaparochie. In de sportzaal is het enige tijd een wirwar geweest van bouwmaterialen in verband met de nieuw aan te leggen vloer. Maar nu is het karwei geklaard. Reden voor de beheerders van de Boekenhoek om ook de collectie te rangschikken en te vernieuwen.

De boeken stonden sowieso al op alfabetische volghorde van de achternaam van de schrijver. Het alfabet loopt nu in de hele boekenkast door van links naar helemaal rechts en zo naar beneden. Het lijkt op die manier makkelijker voor de leners om boeken op te zoeken en terug te plaatsen. Boven op de kast is een kleine greep uit de gevarieerde collectie te vinden; boeken die nog meer de moeite waard zijn om te lezen of te herlezen. Voor iedereen wat wils; er zijn ook groot-letterboeken, herkenbaar aan de hoofdletter G op de rug. Zelf leesboeken over, dan zij die aan te leveren bij: Angela Haarhuis, tel. 0546-872453, Betsy Telgenkamp, tel. 0546-864801 of Ans van Veldhuizen, tel. 0546-867421. De voorkeur gaat uit naar vrij recente leesboeken voor volwassenen. Thrillers, literaire romans, streekromans en groot-letterboeken. Er wordt een selectie gemaakt waarna de rest aan de kringloop wordt aangeboden.

MAX
Verschillende mensen zullen het programma van MAX hebben gezien waarin ervoor wordt gepleit om de geest lenig te houden, onder andere door middel van lezen. Even de hersens laten kraken door andere levenslijnen, culturen en complotten tot u te nemen. Iedereen wil immers graag prettig oud worden. De Boekenhoek wil daar graag een steentje aan bijdragen. Iedereen kan gratis boeken lenen tijdens de openingstijden van de sporthal, als  de geleende boeken maar binnen een paar maanden worden teruggebracht. Ook zijn er verschillende boeken beschikbaar voor de leeslijst van scholieren. Het is de moeite waard voor iedereen om even rond te snuffelen.