Algemeen

Bubbelklup Tubbergen helemaal happy met nieuwe tillift in Zwembad de Vlaskoel

TUBBERGEN - Met een feestje en veel belangstellenden liet de Bubbelklup in Tubbergen maandag 27 maart een lange periode van behelpen en kapotte apparatuur voorgoed achter zich. De hoofdrollen deze avond waren voor Michel Stokkingreef en Brian Lansink. Zij werden vorig jaar door de Brandweer Tubbergen uit het water bevrijd nadat de tillift dienst weigerde. Door in de nieuwe douchestoel dwars door het lint met de ballonnen te rijden namen zij de vernieuwde voorzieningen officieel in gebruik.

De Bubbelklup in Tubbergen tobde jaren met te kleine douchebrancards, beperkte opbergruime, een kapotte douchekop en een haperende tillift. Dat laatste was echt een groot probleem. Tot twee keer toe moest de brandweer komen om een van de zwemmers uit het bad te takelen vanwege het disfunctioneren van de lift.

Onbezorgd zwemmen

Hans van Riet van De Klup Twente schoot te hulp. Hij legde voor de Bubbelklup contacten met de Rabobank en de Rotary Club Ootmarsum. Die twee partijen maakten het dankzij financiële bijdragen mogelijk dat er twee nieuwe douchebrancards, een mooie opbergkast en een douchescherm kon worden aangeschaft. Vervolgens werd ook de kwestie tillift opgelost door de gemeente Tubbergen. Voortaan kunnen de Bubbelkluppers zich weer bezighouden met hetgeen waarvoor ze zijn opgericht: lekker zwemmen met de deelnemers.

Openingsfeestje

Alle verbeteringen mochten niet onopgemerkt voorbijgaan, vond de Bubbelklup. Het feestje moest alleen wel wachten tot de coronapandemie voorbij was. Afgelopen maandag was de grote dag. Omdat Michel Stokkingreef en Brian Lansink vorig jaar de zwemmers waren die uit het water werden bevrijd door de brandweer, openden zij samen met wethouder Hilde Berning de nieuwe voorzieningen. Afgevaardigden van de Rotary Club Ootmarsum, de Rabobank, heel veel zwemmers en vrijwilligers van de Bubbelklup en De Klup Twente waren hierbij aanwezig. Voor de gasten stond nadien koffie met lekkers klaar. De Klupzwemmers kregen, eenmaal uit het zwemwater, een lekker ijsje.