Algemeen

Burgemeestersbank voor Wilmien Haverkamp als dank voor inzet

TUBBERGEN - Op 2 december 2022 nam burgemeester Wilmien Haverkamp-Wenker afscheid van de gemeente Tubbergen. Hoewel ze graag van iedereen persoonlijk afscheid had genomen, vond de receptie gezien de omstandigheden in klein comité plaats. Als aandenken heeft het gemeentebestuur van Tubbergen een burgemeestersbank geplaatst nabij haar favoriete plekje in de gemeente: de Vasserheide. 

Het gemeentebestuur wil Wilmien Haverkamp hartelijk danken voor haar inzet in de periode sinds 2017. Ze was als burgermoeder zeer geliefd bij onze inwoners. Ook heeft zij veel betekend voor onze inwoners, onze medewerkers, onze raadsleden en het college als één van de dragers  van Mijn Dorp 2030 en het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen. Met deze omslag heeft ze bijgedragen aan bestuurlijke vernieuwing en de wijze waarop de gemeente samen wil werken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan de leefbaarheid en toekomst van onze gemeente.

Als dank voor haar inzet heeft het gemeentebestuur een burgemeestersbank geplaatst in Vasse. Wilmien Haverkamp onthulde de burgemeestersbank in bijzijn van het gemeentebestuur: “Dit is één van mijn favoriete plekjes. Vanaf hier zie je over de weilanden de kerktoren van Vasse, op weg naar de Vasserheide. Een prachtig natuurgebied met oude grafheuvels, bos en heide. Met dit bankje kan iedereen genieten van dit mooie uitzicht.”

Formeel zal de burgemeester haar taken op 9 januari 2023 neerleggen. In de praktijk zijn de werkzaamheden sinds 24 oktober jl. overgedragen aan waarnemend burgemeester Jon Hermans. De Commissaris van de Koning zal zich samen met de gemeenteraad buigen over de aanstelling van een nieuwe burgemeester.