Algemeen

Clubkamioenschap shortgolf Tubbergen

TUBBERGEN - Onder perfecte weersomstandigheden werden op zaterdag 19 september jl. voor de vierde keer de clubkampioenschappen van Shortgolfvereniging Tubbergen Twente gehouden op de thuisbaan bij Recreatiebedrijf ’n Kaps. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit, waarbij de clubtitel op het spel staat. De winnaar/winnares krijgt de wisselbeker. Hieraan mogen uiteraard alleen clubleden deelnemen. Het aantal deelnemers had beter gekund, maar dit had misschien te maken met corona en sommige leden waren met vakantie.

Nadat eerst gezamenlijk een kopje koffie is gedronken werden de door de activiteitencommissie ingedeelde flights bekendgemaakt en begon de onderlinge strijd. Het golfterrein lag er goed bij en de greens waren fris gemaaid. Iedereen was zeer fanatiek en her en der op het terrein hoorde je een jubel wanneer een goede putt was gemaakt of een gesmoorde verwensing wanneer een bal op een haartje na de hole miste of tergend langzaam rolde en enkele centimeters voor de hole tot stilstand kwam. Nadat iedereen zijn/haar balletjes had geslagen en de achttien holes had bedwongen, werd plaatsgenomen op het terras van Restaurant De Troubadour, uiteraard met inachtneming van de voorgeschreven afstand van elkaar.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd de wedstrijd onderling uitgebreid besproken. Ondertussen werden de scores door de wedstrijdcommissie gecontroleerd en op een rijtje gezet. Er werd een rangschikking gemaakt in volgorde van het aantal slagen per deelnemer/-ster en een volgorde met inachtneming van zijn/haar handicap. Vooral de laatste lijst leverde verrassingen op.

 

De uitslag werd door de voorzitter bekendgemaakt en was als volgt:

Zonder inachtneming handicap: 1. en clubkampioen 2020: Elly Op de Weegh: 58 slagen; 2. Ben Schothuis: 59 slagen; 3. Marjo Schothuis: 60 slagen.

Met inachtneming handicap: 1. Jan de Wit, 49 punten; 2. Elly Op de Weegh: 51 punten; 3. Theo Oude Steenhof, Hennie Boudrie en Marjo Schothuis, elk met 56 punten.

 

Onder luid applaus werd de wisselbeker uitgereikt aan Elly Op de Weegh en de andere prijswinnaars kregen een leuke herinnering. Er waren twee prijzen per categorie en omdat Elly Op de Weegh ook de wisselbeker had gewonnen, kwam Theo Oude Steenhof voor de prijs voor de tweede plaats in deze categorie in aanmerking. Daarna was er nog geruime tijd een gezellig samenzijn, waarbij de resultaten van de wedstrijd uitgebreid werden besproken.