Algemeen

Communicantjes dubbeldorp zamelen geld in voor Join4Energy

HARBRINKHOEK/MARIAPAROCHIE - De communicantjes van Harbrinkhoek-Mariaparochie ontvingen zondag 16 juni hun Eerste Heilige Communie. Tijdens de voorbereiding hierop kwam ook ‘samen delen’ aan bod. In het kader daarvan kiezen de communicantjes samen met hun ouders een goed doel waarvoor geld ingezameld gaat worden. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Join4Energy. Hiervoor werd een bedrag van € 385,15 opgehaald.

Join4Energy zet zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van een medicijn. Doordat er nu nog geen medicijn is, overlijdt 70% van de kinderen met een energiestofwisselingsziekte voor hun achttiende jaar.

 

Op tijd voor de viering

Een van de activiteiten die de Stichting onderneemt, is het beklimmen van de Mont Ventoux met driehonderd fietsers. De deelnemers kunnen zich hiervoor laten sponsoren. Frank Snijders, een vader van één van de communicantjes was één van die deelnemers van de beklimming van de Mont Ventoux. Deze vond plaats op zaterdag 15 juni. Aangezien de viering van de Eerste Heilige Communie op zondag 16 juni was, betekende dit dat hij direct na de beklimming weer naar Nederland terug moest reizen om op tijd terug te zijn voor de viering. De communicantjes wilden dit doel graag sponsoren. Na afloop van de viering is er gecollecteerd en de communicantjes hebben ook een deel van het door hun ontvangen communiegeld gegeven. Hiermee hebben ze in totaal het mooie bedrag van € 385,15 opgehaald. Afgelopen week is de cheque overhandigd aan Frank Snijders.