Algemeen

Communicantjes Geesteren geven aan de Ontmoeting

GEESTEREN – Kinderen van groep vier van de Aloysiusschool in Geesteren en van het speciaal onderwijs deden zondag 19 mei hun Eerste Heilige Communie. Ieder jaar mogen de kinderen een goed doel bedenken, waaraan ze een deel van hun geld dat ze die dag cadeau krijgen willen geven. Dit jaar kozen ze voor De Ontmoeting. Het multifunctionele gebouw aan de Vriezenveenseweg waar van alles mogelijk is. De communicantjes overhandigden een cheque van € 144,75 aan het bestuur van Stichting Geesteren Samen.

De Ontmoeting is een jaar geleden geopend in de voormalige ‘Bieb’ met hulp van de gemeente en alle plaatselijke ondernemers en vrijwilligers. In dit multifunctionele gebouw aan de Vriezenveenseweg zijn een aantal huurders gehuisvest.

Beamer
Het bestuur van Stichting Geesteren Samen kreeg de cheque met het mooi bedrag van € 144,75 vrijdag 14 juni overhandigd door de communicantjes. De Stichting zei er heel erg blij te zijn. Het geld wordt ingezet voor de aanschaf van een beamer, waardoor er nog meer leuke activiteiten voor Geesteren gehouden kunnen worden. Iedereen is welkom om langs én binnen te komen.

Bieb op School
Naast Maartje Thuiszorg, Linneman Bouw & Advies en Lenferink-Paus hebben ook de Bieb op School en een grote collectie boeken hun plek in de Ontmoeting gevonden. Het is dus nog steeds mogelijk om boeken te komen halen en brengen (zonder abonnement) in het dorp op werkdagen. Vrijwilligers zijn op maandag- en woensdagmiddag aanwezig om te helpen indien nodig. Iedere eerste maandag en woensdag van de maand kunnen mensen eigen boeken die zij thuis hebben liggen en niet meer lezen, inbrengen.

Workshops en samen koken
Maar er gebeurt meer in De Ontmoeting. Het afgelopen jaar zijn er diverse workshops voor jong en oud, cursussen en filmmiddagen gehouden. Tevens is er een keuken, voorzien van allerlei apparatuur en servies. Een groepje vrienden, buren of collega’s kunnen er met elkaar een maaltijd maken. De enige voorwaarde is dat gebruikers de ruimte zelf opruimen en de ingrediënten meenemen.