Algemeen

De levensbeschouwelijke kalender ‘Samen geloven’ is klaar!

TUBBERGEN - De levensbeschouwelijke kalender ‘Samen geloven’ is klaar! Sinds juni 2018 kwamen vier jonge moeders; Wendy Haarhuis, Moniek Peulken, Dorien Nijkamp, Colinda Stolp en pastoraal werker Christianne Saris meerdere keren bij elkaar om deze kalender samen te stellen voor kinderen van vier tot acht jaar en hun ouders/verzorgers. Het is een leuke kleurrijke kalender geworden met prachtige tekeningen en plaatjes, bijbelverhalen, liedjes, gebedjes en doe tips. Iedere maand heeft een thema en bij dat thema is door illustrator Lies Kuipers een bijpassende tekening gemaakt.

Thema’s zijn: een nieuw begin, iedereen hoort erbij, zorg voor elkaar, nieuw leven, liefde, kracht, groeien en bloeien, vrije tijd, samenwerken, dankbaarheid, thuis is meer dan een huis, donker en licht. Bij ieder thema is een passend bijbel verhaal, gebedje, gedichtje, liedje of activiteit gezocht. De kalender heeft een handzaam formaat en is op tafel neer te zetten. Zo hebben kinderen en hun ouders, grootouders, of verzorgers iedere week een leuke handreiking om even stil te staan bij het leven en het op een gelovige manier te bekijken. Een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis.

Te koop

De kalender is te bekijken op de parochieavond van H. Pancratius parochie van 20 november bij Morshuis in Albergen. Vanaf 1 december is de kalender voor € 3,- te koop bij de volgende adressen: de Secretaresse, Grotestraat 57a in Tubbergen en de lokale secretariaten van de parochie. Daarnaast op de kerstmarkt in Geesteren op 8 december en vanaf 22 december bij de Kinderkerk. Maar ook via de leden van de werkgroep kan een kalender gekocht worden.