Algemeen

De ‘nieuwe Notaris’ vormt zich als hotel en brasserie

TUBBERGEN – Na verschillende horeca-avonturen was het voor Luuk Klinkert en Jacqueline Oranje tijd voor een nieuwe uitdaging; eetcafé de Notaris verhuisde eind juni definitief naar de Grotestraat 34, het pand van voormalig Hotel Tubbergen. Met de locatie verandert er meer, want eetcafé de Notaris gaat verder als Hotel Brasserie de Notaris, al zullen de hotelkamers, tot frustratie van het horeca-stel, nog een tijdje gesloten blijven.

Door de jaren heen heeft de horecazaak aardig wat te lijden gehad. “De kamers waren doorleeft en ook het restaurant kon een goede opknapbeurt gebruiken. We hebben twee maanden hard gewerkt om het restaurant op orde te krijgen en nu zijn de kamers aan de beurt. Helaas hebben we die vergunningen nog niet binnen waardoor we nu alleen het restaurant open hebben. Het ziet ernaar uit dat we de kamers dit vakantieseizoen nog niet kunnen verhuren, wat enorm zonde is natuurlijk”, aldus Luuk. 

Iedereen meer dan welkom
Hoewel het gedoe met de vergunningen een tegenslag is, prijst het stel zich gelukkig met het restaurant. Jacqueline vertelt trots dat veel Tubbergenaren de weg naar de Notaris al hebben gevonden: “Afgelopen weekend zaten we helemaal vol. Wanneer een groep wegging stond de volgende al weer klaar, dat is natuurlijk hard werken met zijn tweeën, maar wel fantastisch. Veel vaste gasten van het eetcafé weten ons nog te vinden, maar er komen ook veel nieuwe gasten.” En hoewel de kaart niet is veranderd staan veel gasten toch voor een verrassing, nog maar weinig Tubbergenaren hebben de zaak van binnen gezien vertelt Luuk: “In het verleden werd de brasserie uitsluitend voor hotelgasten gehouden, iets wat wij zeker niet gaan doen. Iedereen is hier heel hartelijk welkom, om lekker te komen eten of gewoon een kop koffie te drinken!”

Vele avonturen
De horeca-ervaring van Jacqueline en Luuk gaat met vier restaurants en twee hotels verder dan enkel het Tubbergse eetcafé. Sommige van die avonturen vonden over de grens plaats. “We hebben een hotel gehad in Sauerland en een restaurant in Spanje, we zijn er zelfs twee keer mee in de televisieserie ‘Ik Vertrek’ geweest. Maar op een gegeven moment wilden we gewoon weer terug naar Nederland, wat dichterbij de kinderen zijn. Dus hebben we daar de boel verkocht en zijn we eerst lekker op vakantie gegaan, met de camper door Europa. Op een gegeven moment in 2016, zagen we in een oude Telegraaf een advertentie voor een hotel/restaurant in Tubbergen, dit hotel”, legt Jacqueline uit. Luuk vult aan: “We kenden Tubbergen nauwelijks en toch werden we snel enthousiast. Van het een kwam het ander, en zijn we naar Tubbergen verhuisd. We woonden hier nog geen dag, toen het hotel verkocht bleek te zijn en het hele feest niet door kon gaan. Toen werden we toch wel een beetje benauwd, gelukkig stond toevallig net pizzeria Toscane te koop, waar we vervolgens ons eetcafé zijn begonnen.” Een geluk bij een ongeluk? “Misschien heeft het uiteindelijk gewoon zo moeten zijn”, concludeert Jacqueline.

Plannen
Hoewel het hotel nog even op zich laat wachten, heeft het stel al grote plannen: “We hebben nu vijf personeelsleden in dienst voor in het restaurant, maar we hopen straks ook backpackers aan het werk te kunnen helpen. Reizigers die overal en nergens zijn geweest en mooie verhalen en ervaringen meenemen naar Tubbergen”, vertelt Luuk. “Maar dan moeten de hotelkamers wel eerst in orde zijn. We zijn nu zes dagen in de week open, dinsdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur, dat is niet genoeg om naast ons personeel backpackers in dienst te nemen.” Een ander plan waar het stel naar uitkijkt is een eventuele vakantie: “Je hoort mij niet klagen hoor, maar we zijn nu al zo’n drie jaar niet meer op vakantie geweest. Stel dat we in januari een gaatje kunnen vinden om weer even lekker weg te gaan zou ik dat ook wel fijn vinden”, besluit Jacqueline lachend.