Algemeen

De Schaop’nböll’kes schakelen constant bij in hun jubileumjaar en verplaatsen Underkoffergala

Nog nooit heeft de carnavalsvereniging De Schaop’böll’kes uit Tubbergen zo’n wispelturig jaar in hun 44 jarige bestaan meegemaakt. Na de eerste Corona golf in maart vorig jaar was er nog de ijdele hoop om het jubileumjaar op te luisteren met diverse extra activiteiten. Tot na de zomerperiode steeds meer duidelijk werd dat grootschalige festiviteiten in het carnavalsperiode geen doorgang konden vinden. Met het uiteindelijke besluit om het  jubileumjaar zelfs door te schuiven naar het seizoen 2021-2022. Dat jaar is ook een jubileum waard want dan zal, ijs en weder dienende, de 44e hoogheid van de vereniging bekend worden gemaakt.

Op de 11e van de 11e, vorig jaar, hebben we nog wel precies op 11 over 11 de klokken van de St. Pancratiusbasiliek in Tubbergen de eerste dag van het carnavalsseizoen 2020/2021 in laten luiden. Dat was de enige zichtbare en hoorbare activiteit tot nu toe.

Toch zijn wij niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft de galacommissie de Underkoffergala bedacht, niets is namelijk wat het lijkt dit jaar. Deze online gala is een combinatie tussen een live uitzending en digitale entertainment, met als één van de hoogtepunten de uitreiking van de Schaepmantrofee. Verder is er een unieke bingo waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De bingokaarten zijn onderdeel van de Underkoffer die te bestellen is via www.schaopnbollkes.nl/bestellen. Naast de kaarten bevat de Underkoffer ook het nodige voor de inwendige mens. U hoeft geen lid te zijn van de Schaop’nböll’kes om deze koffer te bestellen en mee doen aan de online Underkoffergala. Dit was allemaal gepland op 6 februari a.s. ’s avonds om 19.30 uur, maar toen kwam de avondklok en moest er weer worden geschakeld. Ondertussen zijn we daar bedreven in geworden.

 

De galacommissie heeft besloten om vanwege de unieke combinatie tussen live en online entertainment besloten de Underkoffergala te verplaatsen naar zondag 7 februari a.s., vanaf 13:30 uur. Alleen de datum en tijdstip veranderen, al het andere blijft hetzelfde. Er zijn nog een paar Underkoffers verkrijgbaar. Dus als u nog mee wilt doen en dit bijzondere evenement wilt meemaken, bestel dan voor 3 februari 23:11 uur een Underkoffer via www.schaopnbollkes.nl/bestellen. Bedenk goed: een dergelijke evenement komt, vanwege de huidige Covid-pandemie, waarschijnlijk en hopelijk niet weer voor en schrijft u samen met ons geschiedenis.