Algemeen

De WG doet er een rondje in

OLDENZAAL - Het zijn bizarre tijden. Al bijna een jaar heeft corona ons in de greep. Onze vrijheid wordt enorm beperkt. Iedereen heeft er mee te maken, persoonlijk of zakelijk. Er is enorm veel verdriet. Maar er zijn ook heel veel mooie initiatieven. Bijvoorbeeld “Samen zijn we Oldenzaal”. Waar we kunnen, ondersteunen we uiteráárd onze lokale ondernemers, sport en cultuur. Sámen komen we door deze crisis. 

De WG wil graag iets positiefs bijdragen in deze donkere tijden. Petra Weideveld: “We doen er een rondje in. Sterker nog, we doen er twéé rondjes in. Een rondje wandelen én een rondje fietsen. Om te laten zien hoe mooi onze stad is. Wandelen en fietsen langs het oude en het nieuwe Oldenzaal. Beginnen of eindigen kan op elke gewenste plek. Het is dus heel eenvoudig om een klein ommetje maken.” Dit rondje is de eerste in een serie van 2: binnenkort komt het 2e rondje uit. Dat wordt een fietsrondje. Petra Weideveld: “Met alle mooie plekjes in onze binnenstad èn onze kennis daarover, hebben wij nagedacht over hoe wij dat onze inwoners en bezoekers aan onze stad kunnen aanbieden.

Om hen in deze lockdown (die ons behoorlijk beperkt en veel binnenhoudt) ook even een positief momentje te geven, mensen aan het wandelen te krijgen, noem het een ommetje laten maken, en hen begeleid met een schriftelijke route onze mooie stad met een andere bril te laten bekijken. Hoe ziet het er nu uit, hoe was het vroeger en waar heeft de gemeente Oldenzaal een rol in gehad om het mooier te maken.” “Rondje Oldenzaal, Wandeling van WG Oldenzaal”, een stadswandeling is samengesteld door fanatieke WG’ers. Dit document betreft het WG-wandelrondje inclusief gedetailleerde toelichting wat er tijdens de wandeling te zien is, geïllustreerd met foto’s die passen bij die verschillende locaties.

De route is te vinden op de WG website www.wgoldenzaal.nl en is daar gratis te downloaden. Deze keer staat WG dus voor: Wij Genieten van Oldenzaal