Algemeen

Dierenspeciaalzaak Tijhuis & Zn sluit na Pinksteren de deuren

TUBBERGEN - Dat de finish in zicht was voor Dierenspeciaalzaak Tijhuis & Zn was reeds bekend. Een exacte datum stond echter nog niet vast, tot afgelopen week. Eigenaren Bennie Tijhuis en zijn echtgenote Johanna laten weten dat zij de sleutel in het slot van de winkeldeuren zaterdag 11 juni voor de allerlaatste keer omdraaien.

‘Tijhuis’ was 80 jaar lang een begrip in Tubbergen en omstreken. Het bedrijf dat Hans Tijhuis oprichtte werd in de jaren 80 overgenomen door zijn zoon Bennie en diens vrouw Johanna. Om gezondheidsredenen verkocht het ondernemerspaar de zaak vorig jaar. De winkel maakt in de toekomst plaats voor appartementen.

Zomerbloeiers tot aan de laatste dag

“Nu komt het wel heel dichtbij”, zegt Bennie Tijhuis. “Heel jammer, maar voor ons is dit het juiste besluit. Het is goed zo.” De verkoop van de zaak komt Bennie desondanks aan het gevoel. Jarenlang voorzag hij een grote klantenkring van uiteenlopende producten, advies en informatie.  Hoewel de winkel inmiddels behoorlijk leeg begint te raken, blijft de zaak tot aan de laatste dag geopend. “De verkoop van zomerbloeiers blijft tot de sluiting sowieso doorgaan”, laat Bennie weten. “We zitten nu in het seizoen. Daarnaast geven de kleurrijke plantjes de winkel ook een vrolijke aanblik. Klanten blijven tot en met zaterdag 12 juni dan ook van harte welkom bij Dierenspeciaalzaak Tijhuis & Zn.”