Algemeen

Digitaal Gemeenteloket voor saneren asbestdaken geopend

TUBBERGEN - De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen bundelen hun krachten en gaan hun burgers actief helpen om samen te werken aan een asbestvrije gemeente. Hiervoor hebben zij een digitaal informatiepunt geopend, waarmee zij inwoners helpen om via een collectief gemakkelijk en tegen een scherpe prijs asbest te saneren. 

Sinds 1 mei kunnen inwoners terecht op het Gemeenteloket Asbest via gemeenteloketasbest.nl. Bezoekers vinden hier uitgebreide informatie over asbest saneren, ze kunnen een online dakcheck doen en zich inschrijven voor het Collectief Asbest Saneren.

Collectief Asbest Saneren

Als één van de eerste regio’s in Nederland zorgt de regio Noordoost-Twente dat inwoners mee kunnen doen aan het Collectief Asbest Saneren. Geïnteresseerde eigenaren van een golfplaten dak ontvangen na inschrijving gratis en vrijblijvend een aanbod van een gekwalificeerde saneerder voor het saneren en vervangen van het dak. Collectief inkopen is voordeliger. Bovendien scheelt het inwoners veel uitzoekwerk. Meer informatie is te vinden op het Gemeenteloket Asbest: gemeenteloketasbest.nl.