Algemeen

Duurzaam kinderdagverblijf Aard-lief start in Harbrinkhoek

HARBRINKHOEK - In het prachtige buitengebied van Harbrinkhoek opent binnenkort kinderdagverblijf Aard-lief haar deuren. “Mijn hart ligt bij de kinderopvang, daar word ik blij en gelukkig van”, vertelt ondernemer Sonja Busscher. “Kleinschalige opvang met aandacht voor natuur en milieu. Aard-lief, de naam zegt het al, is een duurzaam kinderdagverblijf.”

Met ruim dertien jaar ervaring als ondernemer in de kinderopvang weet Sonja wat de behoeften zijn van jonge kinderen en hun ouders. “Elk kind wil maar één ding: kind zijn. En dat betekent zelf ontdekken, beleven, creëren en grenzen verkennen. Dat zit in de natuur van ieder kind en dat wil ik graag stimuleren. Zo bezorg je kinderen keer op keer een fijne dag en worden ze opgehaald door tevreden ouders. Dan is mijn missie geslaagd.”

Duurzaam kinderdagverblijf
De duurzame opvang maakt Aard-lief net even wat specialer. “Het past bij deze tijd”, legt Sonja uit. “We worden ons allemaal steeds meer bewust dat we duurzaam met onze aarde moeten omgaan. Voor onszelf maar vooral voor de toekomstige generatie. Juist daarom vind ik het mooi om kinderen al jong te laten kennismaken met de natuur.” De omgeving van het kinderdagverblijf met haar houtwallen en weilanden is daar perfect voor. Ezels, schapen, kippen en Schotse Hooglanders zijn rondom het verblijf te bewonderen. “De kinderen maken hier echt de vier seizoenen mee”, weet de ondernemer. “We gaan elke dag naar buiten, ook met de baby’s. Lekker spelen, maar ook echt in de natuur aan de slag. Denk aan bloemen zaaien, groenten kweken in eigen moestuin en waar mogelijk helpen de kinderen met het verzorgen van de dieren. Zo stimuleert Aard-lief hen van jongs af aan om respect te hebben voor alles wat leeft en groeit. Want jong geleerd is oud gedaan.”

Aardetinten en natuurlijke materialen
Ook binnen is de duurzame gedachte meteen terug te zien. Er is gekozen voor aardetinten en natuurlijke materialen in de inrichting. “Een goede speelomgeving stimuleert de cognitieve, motorische, sociale, fysieke en emotionele ontwikkeling van het kind”, vertelt Sonja. “Hiervoor ga ik gebruik maken van natuurlijke middelen en speelgoed. Ook eten en drinken doen we op een verantwoorde manier. Zo wil ik de kinderen laten proeven dat eigengemaakt fruitwater net zo lekker kan zijn als ranja met toegevoegde suikers. En dat ze zien dat aardbeien aan een plant groeien en zelf-geplukt ook nog beter smaken.” Het duurzame zit hem ook in de kleine dingen bij Aard-lief. Denk aan het gebruik van duurzame verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en bewust omgaan met energie. “Bovendien wil ik in de nabije toekomst ook eigen energie gaan opwekken met zonnepanelen.”

Opening
Aard-lief, gevestigd aan de Walboersweg 7b in Harbrinkhoek, biedt opvang van maandag tot en met donderdag voor kinderen van nul tot vier jaar. Na de zomervakantie wordt het kinderdagverblijf feestelijk geopend. “De exacte datum volgt nog, maar iedereen die belangstelling heeft of alvast een kijkje wil nemen is van harte welkom”, zegt Sonja. “Men kan mij bereiken op 06-25373719. Na de vakantie gaat ook de website van Aard-lief online waar meer info te vinden zal zijn.”