Algemeen

Een dorpsfeest ter ere van 75-jarig bestaan VV Reutum

REUTUM – Dat een 75-jarig jubileum een mooi feest waard is weten ze ook bij VV Reutum. De voetbalvereniging bestaat dit jaar driekwart eeuw en dat is afgelopen weekend goed gevierd. Ee was van alles georganiseerd; een mooie feestavond, een reünie, voetvolleywedstrijden en nog meer activiteiten voor de jongste leden. Ook werd het grote VV Reutum jubileumboek gepresenteerd.

“En dat boek is een bewaarexemplaar”, aldus Frank Droste, voorzitter van de vereniging. Trots vertelt hij verder: “De verantwoordelijke commissie heeft er hard aan gewerkt en dat valt te zien. Het staat vol met mooie verhalen, anekdotes en recente, maar ook oudere foto’s. Het boek doet zijn titel ‘Onze club, sinds 1944’ eer aan.” Het boek werd met open armen ontvangen tijdens de reünie, waar leden en oud-leden met elkaar herinneringen ophaalden. 

Trots
De afgelopen 75 jaar heeft de club veel meegemaakt. Zo kende men meerdere accommodaties, evenals degradaties en kampioenschappen. Een bijzonder kampioenschap was er in 1974, toen de Reutumse vrouwen de allereerste kampioen van Nederland werden. “We hebben een geschiedenis om trots op te zijn, maar ook over onze huidige prestaties ben ik trots”, merkt Droste op. “We zijn een kleine vereniging, maar spelen volgend seizoen voor het vijfde seizoen op rij derde klasse. En dan heb ik het nog niet eens over onze prestaties naast het veld. We zijn een hechte vereniging, met genoeg vrijwilligers om de jeugd te trainen en onze accommodatie en velden te onderhouden.”

Midden in de gemeenschap
Het jubileum wordt niet alleen door de vereniging gevierd. “Het leeft ontzettend in het dorp. We kregen veel positieve reacties en op het feest zagen we ook veel Reutummers die geen lid zijn. Het was meer een dorpsfeest dan een verenigingsfeest, dat is alleen maar mooi”, aldus Droste. Een mooi feest is het ook voor de kinderen die gedurende het weekend vermaakt werden. Er werd gewoon gespeeld, maar natuurlijk ook gevoetbald. “Dit is natuurlijk een mooie kans om talent te scouten”, lacht een van de toeschouwende ouders. “Maar ook de mindere goden zijn welkom bij VV Reutum”, zo benadrukt de voorzitter. “We zijn een vereniging voor iedereen die wil voetballen.” 

Geen ereleden
Bij een jubileum horen ook formaliteiten, één van de formaliteiten was de receptie op zaterdagavond. Maar wel op een manier die bij de club past, tegelijk met de reünie en het feest er direct achteraan. “Tijdens de receptie hebben we vooral herinneringen opgehaald. We hebben geen ereleden benoemd. We zijn al onze leden, vrijwilligers en sponsoren dankbaar, immers zij maken onze vereniging.” De voorzitter kijkt tevreden terug op het feestweekend: “De jubileumcommissie heeft alles uit de kast gehaald om er een mooi weekend van te maken en dat is ze zeker gelukt. We hebben een prachtig jubileum gehad!”