Algemeen

Een High Tea met een verhaal

MANDER -  Veel uitjes zijn het afgelopen jaar niet doorgegaan in verband met het COVID-19 virus. Door het vaccineren en het versoepelen van het coronabeleid is het langzaam weer mogelijk om uitjes te organiseren. Vrijdag 10 september jl. was het eindelijk zover dat Leerboerderij STAYBLE weer demente ouderen van Carintreggeland, in samenwerking met Samen Uit, kon ontvangen voor een heerlijke High Tea.

Leerboerderij STAYBLE

Op donderdag zijn de voorbereidingen voor de High Tea al volop van start gegaan. De deelnemers van Leerboerderij STAYBLE hebben de hele dag in de keuken gestaan om de lekkerste scones, wraps, mini-appeltaartjes en sandwiches te maken. Het voorbereiden van de High Tea lijkt in eerste instantie niet veel bijzonders, maar deze voorbereidingen zijn altijd gevuld met verschillende leercomponenten voor de deelnemers, zoals het zelfstandig voorbereiden van een lunch. Door telkens leercomponenten te koppelen aan activiteiten wordt er hard aan de persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Alles met het doel dat de deelnemers weer een fijne plek in de maatschappij terugvinden.

De High Tea

Op vrijdagochtend hebben de deelnemers de tafel prachtig gedekt. Iedereen had enorm veel zin in de komst van de ouderen. Toen de bus arriveerde gaven de deelnemers als eerste een rondleiding op de leerboerderij. Van de bakafdeling waar de heerlijkste broodjes en taarten worden gemaakt naar de moestuin, de stal en de houtschuur. In de moestuin worden van allerlei lekkernijen verbouwd die vers worden verwerkt in de broodjes en taarten. In de stal worden de kleine hobby dieren verzorgd. Denk hierbij aan katten, honden en paarden. In de houtschuur worden van gerecyclede materialen voornamelijk nestkastjes, insectenhotels en bloembakken gemaakt.

Na de rondleiding kon de High Tea echt beginnen. De gasten hadden het erg naar de zin. Het eten viel goed in de smaak en de deelnemers namen de rol als gastheer en -vrouw fantastisch op zich. Om de middag compleet te maken hielden de deelnemers een quiz. De deelnemers hadden de quiz zelf gemaakt en het ondersteunende leerdoel was: Het leren voor een groep te staan en contact maken met mensen die je nog niet kent. Deze leercomponenten hebben de deelnemers goed volbracht.

Cirkel weer rond

Na twee uur vertrok de groep ouderen weer naar huis. “Het is fantastisch de ouderen van Carintreggeland te mogen ontvangen. Je ziet aan de gezichten van de ouderen en de deelnemers dat ze glunderen.

De cirkel is rond. Onze deelnemers werken aan eigen leercomponenten en de ouderen hebben een fantastische en gezellige dag” geeft STAYBLE eigenaresse Mirjam aan.