Algemeen

Een lach en een traan op symposium voor vrouwen met en na kanker

VASSE – Menig bezoekster van het symposium dat woensdag 19 juni bij Beautyboerderij De Kroesweffer in Vasse werd gehouden, zal terugblikken op een waardevolle middag. Het event, gericht op vrouwen met en na kanker, stond in het teken van verwantschap, voorlichting, een luisterend oor en bovenal gezelligheid. Met het organiseren van deze bijeenkomst hebben de vier initiatiefneemsters een fantastische daad verricht.

Om klokslag 16.00 uur richtte burgemeester Wilmien Haverkamp zich tot de al ruim zestig aanwezige dames in de sfeervol aangeklede tuin van De Kroesweffer. Ze vertelde dat het college van B&W geen moment twijfelde om dit prachtige initiatief, financieel te steunen. “Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Lichamelijk en emotioneel vormt de periode van ziek zijn een grote belasting maar ook de tijd erna is een niet te onderschatten traject. Laat deze middag een event worden waarin kracht en kennis wordt ontvangen, maar geniet en ontspan vooral, want gezellig, dat wordt het”, benadrukte ze. Tot slot bedankte Wilmien Haverkamp, zichtbaar ontroerd, de initiatiefneemsters van deze middag; Mieke Lenferink, Karin Woudstra, Marleen Wesselink en Karin Hemmer. Zij mochten rekenen op een warm applaus. 

Open gesprekken
Naast de informatievoorziening en maatwerk door professionals was er tijdens deze middag volop tijd en ruimte voor lotgenotencontact op een informele manier. Er werden keukentafelgesprekken gevoerd waar (ex)kankerpatiënten met elkaar in gesprek gingen. Ondanks dat velen elkaar niet kenden was het bijzonder hoe open er onder elkaar werd gesproken. Nagenoeg geen onderwerp, hoe confronterend ook, werd vermeden. Het werden gesprekken met een lach en een traan en dat bewees maar weer eens temeer dat er behoefte is aan een klankbord.   

Waardevolle middag
Tevens waren er onder andere specialisten aanwezig met afgestemde huidverzorgingsproducten, haaradvies, lingerie en badkleding. Maar uiteraard werd er ook volop genoten van kleding, kleuradvies, heerlijke hapjes, make-up, wijn, een ontspannende massage, bloemen en muziek. Ondanks dat er zwaar weer was voorspeld, scheen deze middag de zon volop en kunnen ruim honderd bezoekers, evenals de vier initiatiefneemsters, terugblikken op een waardevolle middag.