Algemeen

Eerste hoofdprijs thuiskunstwedstrijd De Klup Twente voor Nicole Maseland

TUBBERGEN - De allereerste hoofdprijs van de online thuiskunstwedstrijd van stichting de Klup Twente is gewonnen door Nicole Maseland met haar prachtige schilderij ‘beestjes’. Nicole kreeg een cheque ter waarde van € 150,-. De tweede prijs ging naar Diane Paalman voor haar familie Pluis en de derde prijs was voor Marleen Bos die een prachtig werk maakte van gemengde technieken. De tweede ronde van de thuiskunstwedstrijd is nu gaande. Ook mensen uit Tubbergen kunnen meedoen.

De thuiskunstwedstrijd is bedoeld voor alle mensen met een beperking die thuis zitten door de Coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, brei- of haakwerkjes, beeldjes of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken.
 
Winnaars
Iedere twee weken worden drie winnaars blij gemaakt met een mooie geldprijs van € 150,-, €100,- of € 50,-. Het geld is beschikbaar gesteld door De Klup Twente en het landelijke Kansfonds.
 
Al snel nadat de thuiskunstwedstrijd van start ging, kwamen de eerste inzendingen binnen. Daaronder schilderijen en tekeningen, maar ook een rap, een gedicht, handwerken en schilderijen van diamontpainting. De eerste uitslag van de thuiskunstwedstrijd werd dinsdag 7 april bekendgemaakt. Nicole werd verrast door een van de juryleden die de cheque kwam brengen naar haar huis. De andere prijswinnaars werden blij gemaakt met een telefoontje van juryleden. Het geld gaat naar hun bankrekening.
 
Nicole wist weliswaar niet dat ze had gewonnen, maar toen haar dinsdagmorgen werd gevraagd of ze wist wie de eerste prijs zou krijgen, zei ze wel gelijk: ‘Ik!!!’. Ze had nog niet nagedacht over een mooie bestemming voor de geldprijs, maar Nicole is gek op nieuwe kleren, schoenen en slippers. Als ze weer naar de winkel mag, gaat ze nieuwe spulletjes kopen. 
 
Omdat mensen in verband met de coronacrisis niet te dicht bij elkaar mogen komen, ontving Nicole de prijs op het terras van het appartementencomplex waar ze woont. Gelukkig mochten haar huisgenoten daar wel bij zijn. Armand vond het geweldig, sloeg een arm om Nicole heen en zei dat hij heel trots was op de winnares. Huisgenoot Tineke beloonde haar ook al met een applaus. ’s Avonds zou Nicole skypen met haar vader, om te vertellen dat ze ‘rijk’ was geworden.
 
Meedoen
De thuiskunstwedstrijd van De Klup Twente is nog niet afgelopen. Alle mensen met een beperking uit de hele gemeente Tubbergen mogen meedoen en thuis een kunstwerk maken. Deelnemers moeten een foto maken met hun telefoon als ze aan het werk zijn met hun kunstwerk en een foto maken van het kunstwerk als het af is. Beide foto’s moeten dan gemaild worden naar: margreet@deklup.nl of geappt naar Margreet Strijker 06-48161557. De eerstvolgende prijsuitreiking is dinsdag 21 april. Inleveren voor de tweede ronde kan nog tot en met zondag 19 april.