Algemeen

Filmart viert zilveren jubileum en trakteert

TUBBERGEN - Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat Ronnie Filart begon met zijn bedrijf Filmart. In de afgelopen kwart eeuw ontwikkelde en verfijnde de eigenaar zijn professionele diensten. Inmiddels is Filmart een begrip in- en ver buiten de regio. Zowel voor het digitaliseren van oude beelden, het maken van bedrijfs- en trouwreportages en het filmen van uiteenlopende evenementen. Daarnaast heeft Filart zich  gespecialiseerd in  het samenstellen van rouwreportages  onder de naam ‘Een waardige laatste groet’.  

Voor alle producties werkt het bedrijf met professionele tv-camera’s, want alleen het beste resultaat is goed genoeg. In de afgelopen 25 jaar legde Filmart onder meer 400 bruiloften vast en liggen zijn videoproducties over de hele wereld.

Nieuwsgierigheid wordt professie

De voorliefde voor alles wat met beelden te maken heeft, erfde Ronnie Filart van zijn vader Johan. “Mijn vader filmde vroeger vaak. Het wekte mijn nieuwsgierigheid en eind jaren tachtig kocht ik mijn eerste filmcamera. Die nam ik mee naar Joegoslavië waar ik een half jaar als militair gevestigd was. Ik maakte er een uitgebreide documentaire. Daarna werd ik steeds vaker gevraagd voor diverse reportages.”

Naast filmen begon Filart met digitaliseren. “Digitaliseren is het omzetten van (oud) beeldmateriaal naar een digitale vorm die gebruikt kan worden door elektronische apparaten”, legt Filart uit. “Dat doe ik op een zogeheten USB-stick. De ene kant van de stick past in een laptop of televisie, de andere kant is te gebruiken voor Android, iPhone en tablets. Een USB-stick is vele malen veiliger dan bijvoorbeeld een cd of dvd; die zijn gevoelig voor vingervet, krassen, kou en warmte.” Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierbare beelden op deze manier veilig te stellen. Sinds coronatijd  zag de Tubbergenaar t het aantal aanvragen bijna dagelijks stijgen. “Tijdens de lockdowns sloegen veel mensen aan het opruimen”,  merkte hij. “Op zolder of in de schuur vinden ze vervolgens oude videobanden, dia’s of super 8 filmpjes terug en informeren bij ons wat de mogelijkheden voor behoud van de beelden zijn. Aangezien de kwaliteit van veel beelddragers met de tijd achteruit gaat, adviseer ik altijd om ze zo snel mogelijk te laten omzetten naar een digitale vorm.”

Een waardige laatste groet om te bewaren en koesteren

Niet alleen op gebied van digitalisering, ook de vraag naar rouwreportages nam de afgelopen jaren een vlucht. Vanwege de coronamaatregelen was het aantal toegestane bezoekers van een uitvaart beperkt.. Om toch zoveel mogelijk mensen te bereiken, kozen en kiezen steeds meer nabestaanden voor een online uitvaart. Filmart, heeft alles in huis om aan die wens tegemoet te komen en maakt er, indien gewenst, een digitale herinnering van. Onder de naam ‘Een waardige laatste groet’ ontwikkelde Filart het concept verder. “Steeds vaker zie ik tijdens afscheidsvieringen foto’s voorbij komen in een ‘standaard’ PowerPoint presentatie met daaronder een persoonlijk lied”, legt hij uit. “Zodra het liedje is afgelopen, worden de foto’s afgekapt en gaat de viering plechtig verder. Ik vond dat dat mooier kon. Het is toch het laatste wat je kunt doen bij een afscheid, dat moet een mooie herinnering worden aan het moment. We kwamen op het idee om een aantal foto animaties voor te bereiden waarbij de nabestaanden slechts een simpele handeling hoeft te verrichten en wij doen de rest. Wij maken tien animaties om uit te kiezen. Deze kunnen we mee laten lopen met de duur van de muziek zodat het een mooi geheel wordt.”

Filmart jubileert en trakteert

Intussen timmert Filmart al bijna 25 jaar aan de weg. In en ver buiten de regio is  de Tubbergenaar een veelgevraagd expert in zijn vakgebied. Zelfs op de Nederlandse televisie trok de ondernemer 115.00 kijkers in uitzending van het tv-programma Bloks op zondag die eerste paasdag 2021 werd uitgezonden. Daarin vertelde Filart in vogelvlucht over de diensten waarin Filmart zich de afgelopen jaren heeft bekwaamd. “In eerste instantie dacht ik, laat ik eens gek doen”,  blikt hij terug. “Maar het tv-optreden legde me geen windeieren. Vanuit Amsterdam en Terschelling tot het Friese Wolvega kwamen de opdrachten binnen.” Toch staat hij naar eigen zeggen liever àchter de camera en hoopt dit nog jaren te blijven doen.

Het 25-jarige jubileum wil Filart dan ook uitbundig vieren met onder meer een traktatie voor zijn klanten. Filart: “De eerste 25 klanten krijgen 25 procent korting op alle door Filmart aangeboden diensten. Bovendien krijgen alle leerlingen die een USB-stick bestellen van de afscheidsmusical op basisscholen gratis een bluetooth speaker.

Meer informatie is te vinden op de website: www.filmart.nl.

 

Filmart op TV

https://www.youtube.com/watch?v=EvQRtCHpY64

 

Een mooie en waardige afscheidsviering

Het komt regelmatig voor dat tijdens een afscheidsviering foto’s getoond worden in een “normale” PowerPoint presentatie met daaronder een persoonlijk lied. Wanneer het liedje eindigt, worden de foto’s afgekapt en gaat de afscheidsviering plechtig verder. Filmart kan de presentatie mooier, persoonlijker en minder statisch maken. Het laatste wat je kunt doen, is toch een mooie en laatste tastbare herinnering geven aan het moment.

Met maanden aan voorbereiding heeft Filmart 10 fotopresentaties gemaakt, waaruit de nabestaanden kunnen kiezen. De fotopresentatie kunnen wij, indien gewenst, aanpassen aan de lengte van het persoonlijk lied. Een mooie fotopresentatie tijdens de uitvaart is een persoonlijk eerbetoon aan de overledene. Na het vertonen van de fotopresentatie, legt Filmart uit welke simpele handelingen door u gedaan moeten worden bij het afspelen. 

(druk op de link om een mooie indruk te krijgen) 

Foto animatie 1: https://youtu.be/sJsM1HhLytI 

Foto animatie 2: https://youtu.be/rbzi-KAAqd4 

Foto animatie 3: https://youtu.be/Rh6AX_aQidY 

Foto animatie 4: https://youtu.be/D79pyIGGmkg 

Foto animatie 5: https://youtu.be/_wsp46nkmtc 

Foto animatie 6: https://youtu.be/J91uH5ksJTY 

Foto animatie 7: https://youtu.be/bpy2PDctPnM 

Foto animatie 8: https://youtu.be/hCRZp9p33_c 

Foto animatie 9: https://youtu.be/hJmQw7opjLA 

Foto animatie 10: https://youtu.be/GqKfuL-E_-w 

De simpele handelingen zijn:

1. Kies een presentatie uit.

2. Kies muziek uit die onder de animatie moet komen (ook eigen liedjes).

3. Stuur foto's op via Whatsapp naar Filmart media faciliteiten, tel. 0651065177. Zijn het foto's uit een fotoboek, maak daar dan een foto van (zonder flits, maar goed belicht) met uw gsm en stuur het door. Moet er een tekst bij de foto, stuur het dan onderaan (als omschrijving) met de foto mee (graag ontvangen wij minimaal 30 foto's).

4. Stuur uw gegevens, de naam van de overledene en waar de uitvaarviering is.

De kosten

Per presentatie zijn wij ongeveer 3 a 4 uur bezig om er een persoonlijke tint aan te geven. Daarom ontvangen wij maximaal 48 uur van tevoren (voor de viering) alle gegevens.

U krijgt de presentatie achteraf op een USB stick met een mooie kaft er omheen. Wij zorgen ervoor dat de usb op tijd geleverd wordt (mits de gegevens bij ons op tijd binnen zijn, minimaal 24 uur voor vertoning).

Wij vragen slechts 100,00 euro per presentatie. Kiest u 3 animaties dan krijgt u foto animatie 10 er GRATIS bij. Deze kan mooi vertoont worden tijdens de inloop en uitloop van de viering.

UW DIERBARE VERDIENT TOCH OOK EEN MOOIERE EN EERVOLLER LAATSTE GROET. Dat is het laatste wat u nog kunt doen.