Algemeen

Gemeente Tubbergen sluit aan bij Orange the World 2020
Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

TUBBERGEN - Op 25 november is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. In Nederland is geweld tegen vrouwen helaas ook een probleem. Met de Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. De kleur oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld. Ter ondersteuning van de campagne kleuren deze avond de bloembakken op het raadhuisplein in Tubbergen oranje. 

Op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen, worden evenementen georganiseerd die in het teken staan van de kleur oranje. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van landmarks een onderdeel van Orange the World. In dat jaar deden bijvoorbeeld Time Square, de Empire State Building en de piramides en sfinx in Cairo mee. Inmiddels worden landmarks oranje uitgelicht en vinden activiteiten plaats in meer dan 100 landen.

Kijk op www.orangetheworld.nl voor meer informatie. Op 25 november kleurde het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Tubbergen oranje om aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen. Wethouder Hilde Berning onderstreept het belang van de campagne: “Het onderwerp moet bespreekbaar gemaakt worden en daar hopen we met deze campagne een steentje aan bij te dragen. Veel speelt en gebeurt waar niemand het kan zien en juist daarom is het zo belangrijk erover te praten met elkaar. Trek aan de bel bij onderbuikgevoelens dat er iets niet klopt. Dat kan door aan te bellen en te vragen hoe het met iemand gaat, maar dat kan ook door advies te vragen aan professionals bij Veilig Thuis Twente of de gemeente.”

 

Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen met Veilig Thuis Twente. Telefonisch kan dat op 0800-2000. Of kijk voor meer informatie op www.veiligthuistwente.nl. Foto’s: Clemens Brughuis.