Algemeen

Groeneveld Keukens Twente wil klant vertrouwd gevoel geven

TUBBERGEN - Groeneveld Keukens Twente heeft sinds anderhalf jaar een vestiging in Tubbergen. Het bedrijf wil zich vooral onderscheiden door maatwerk te leveren en met de klant mee te denken. “Bij ons kunnen mensen rustig nadenken over wat ze willen in plaats van dat ze gelijk een contract ondertekenen”, stelt Timco Groeneveld. 

Het bedrijf nam anderhalf jaar geleden haar intrek aan het pand aan de L. von Bönninghausenstraat 22. “Dat was vlak nadat Keukenstudio Tubbergen was gestopt. Wij dachten, als wij nu niet naar Tubbergen gaan, dan doet een ander het wel”, stelt Timco. Zijn vader begon het bedrijf negen jaar geleden in Denekamp en inmiddels is Timco ook onderdeel van het team, dat in totaal bestaat uit elf medewerkers. 
 
Vertrouwd gevoel 
Van de stap naar Tubbergen heeft Groeneveld geen spijt. “Natuurlijk moet je in het begin wat naamsbekendheid opbouwen en weten mensen ons niet gelijk te vinden, maar dat gaat steeds beter”, verklaart Groeneveld. “Met Martin Oude Booijink als adviseur en verantwoordelijke voor het filiaal Tubbergen hebben we iemand aangetrokken die veel mensen in Tubbergen kent en weet wat er speelt. Dat helpt om mensen een vertrouwd gevoel te geven.”
 
Aandacht 
Groeneveld Keukens Twente onderscheidt zich dan ook door de persoonlijke aandacht voor klanten. “We luisteren naar wat klanten willen en laten mensen in hun waarde. Als mensen komen met een tekening van hoe ze iets graag willen, dan vegen we dat niet gelijk van tafel, maar laten we wel zien welke mogelijkheden er nog meer zijn”, legt Martin uit. “Een keuken uitzoeken is iets wat je niet elke dag doet, vaak maar twee of drie keer in je leven. Dan moet het gevoel wel goed zijn. Daarom hoeven mensen ook niet gelijk een contract te ondertekenen en kunnen ze nog rustig over hun aankoop nadenken”, vult Timco aan. “Uiteindelijk hebben zowel wij als de klant belang bij een goede keuken, want zo’n keuken is ook een visitekaartje voor ons. Dan vragen familieleden, vrienden en buren waar de keuken is gekocht. Mond-tot-mondreclame is de beste reclame die je kunt hebben.”
 
Maatwerk 
Het bedrijf heeft een breed assortiment in het midden en hoge segment. Timco: “We hebben allerlei stijlen en kunnen van alles leveren. Door onze eigen werkplaats in Denekamp kunnen we ook maatwerk leveren. Bovendien zijn de mensen die de keukens maken ook de mensen die ze plaatsen. Ook kunnen wij klanten in contact brengen met externe bedrijven die bouwtechnisch goed onderlegd zijn en met wie wij samenwerken. Zo kunnen werkdagen op elkaar afgestemd worden.”
 
Landelijke keukens 
De vestiging in Tubbergen richt zich vooral op moderne keukens, die in Denekamp wat meer op landelijke keukens. “Daardoor vult het elkaar goed aan. Het is maar twintig minuten rijden tussen beide locaties, dus als mensen in Tubbergen niet precies vinden wat ze zoeken, dan adviseren we ze in Denekamp te kijken en andersom.”