Algemeen

Groothuis Timmerfabriek beleeft feestelijk jaar

MARIAPAROCHIE - Er is dit jaar reden voor een feestje bij Timmerfabriek Groothuis. Het in Mariaparochie gevestigde bedrijf timmert namelijk maar liefst negentig jaar bewust met hout. Op vrijdag 27 september wordt deze mooie mijlpaal met genodigden gevierd. Tegelijkertijd wordt dan de dagelijkse leiding door Richard Groothuis overgedragen aan Marco Oude Nijhuis en Hans Wesselink.

Van links naar rechts: Hans Wesselink, Richard Groothuis en Marco Oude Nijhuis.

Het familiebedrijf is sinds 1929 dankzij verschillende generaties Groothuis in negen decennia uitgegroeid tot een moderne, multidisciplinaire producent en leverancier van onder andere duurzame houten kozijnen, ramen en deuren. Gespecialiseerd in nieuwbouw en renovatie, voor zowel professionele als particuliere afnemers in heel Nederland. Groothuis Timmerfabriek is toeleverancier van de bouw, maar denkt ook graag mee in ontwerp en ontwikkeling, montage en onderhoud van houten gevelelementen. En met succes! De laatste jaren is Groothuis Timmerfabriek diverse malen genomineerd en uitgeroepen tot ‘Houtwereld Topleverancier’ in de categorie ‘Beste Timmerfabriek’. 

Directiewisseling
In dit feestelijke jaar is het tijd geworden voor Richard Groothuis om de dagelijkse leiding uit handen te geven. Hij draagt deze op 27 september graag en vol vertrouwen over aan Marco Oude Nijhuis en Hans Wesselink die beiden jarenlange ervaring hebben binnen het bedrijf. Richard Groothuis blijft wel op de achtergrond nog actief. Relaties kunnen blijven rekenen op het oplossingsgericht denken, de flexibiliteit en een hoogwaardige kwaliteit, die bij Groothuis Timmerfabriek al die jaren al hoog in het vaandel staan. 

Maatschappelijke aandacht
Tijdens dit feestelijke jaar heeft Groothuis ook aandacht voor de mensen om haar heen die ondersteuning kunnen gebruiken. Eventuele giften die ze ontvangen in verband met het jubileum schenken ze daarom aan Stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland (SWTD), zodat bijvoorbeeld mantelzorgers op diverse manieren kunnen worden ontlast. 

Open Huis
Om dit feestelijke jaar ook in de regio niet ongemerkt voorbij te laten gaan, biedt Groothuis geïnteresseerden de mogelijkheid om met eigen ogen de moderne productie van houten gevelelementen te bekijken, tijdens het Open Huis van Groothuis Timmerfabriek op zaterdag 28 september van 12.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen ervaren hoe duurzame houten kozijnen, ramen en deuren geproduceerd worden, bijvoorbeeld op de nieuwste, volledig geautomatiseerde Windowmaster-machine.