Algemeen

Hezingen gaat høken met De Heinoos

HEZINGEN – Er is wat gaande in Hezingen, er is roerigheid daar, het zal er ‘Hard goan!’ want op zaterdag 7 september komen De Heinoos voor een groots optreden. Een avond die plaatsvindt in de feesttent aan de Hooidijk, welke gevuld zal zijn met muziek, gezelligheid en heel veel plezier. Niet alleen De Heinoos gaan een optreden verzorgen, ook enkele gastbands doen hun opwachting tijdens deze avond.

Het idee ontstond in 2018 tijdens een 50-jarig feest van één van de organisatoren. Zijn vereiste voor het vieren van dit Abrahamfeest was, dat zijn feest in het kerkje van de Zwarte Cross gevierd zou worden, maar óók dat De Heinoos zouden komen optreden. Dankzij zijn jarenlange inzet en komst bij de Zwarte Cross was hij wel persoonlijk bekend met de band en het één en ander werd snel geregeld. “Tijdens mijn Abrahamfeest was de kerk stampvol, ik heb al lang niet zó’n volle kerk gezien”, zegt hij lachend. Het feest bleek meer dan geslaagd, waardoor ook over een vervolg werd nagedacht. De Heinoos werd gevraagd voor een groot concert in Hezingen en mede dankzij het feit dat het optreden tijdens het Abraham-feest zo’n groot succes was, was het antwoord ‘JA’.

Organisatie
De organisatie ligt in handen van de Buurtvereniging Hezingen. Deze vereniging bestaat uit ongeveer tachtig mensen, maar om met z’n allen een vergunning aan te vragen is een beetje veel van het goede. Een klein aantal heeft daarom de voorbereidende werkzaamheden op zich genomen. Zo zijn de vergunning, de tent en het perceel waar het optreden gaat plaatsvinden al geregeld. Wanneer het concert dichterbij komt zullen de andere leden van de buurtvereniging zich ook in gaan zetten om het concert tot een groots succes te maken. “In de periode voor het concert moet er nog heel veel worden gedaan en dat pakken we samen op. Er moet van alles worden aangevoerd, de tent en het terrein moeten moet worden opgebouwd en ook tijdens het concert zullen de vrijwilligers van de buurtvereniging zich inzetten om bijvoorbeeld de tap, het parkeren, de kaartcontrole, de garderobe en noem maar op te verzorgen. Heel Hezingen is er wel druk mee en dat is mooi om te zien.”

Gastoptredens
Nog twee bands zullen samen met De Heinoos deze avond tot een geweldig muziekevenement omtoveren. Het gaat hier om The Waterfront en Half um Half. The Waterfront is een lokale rockcoverband uit Vasse. Zij wisselen rockklassiekers uit de begin jaren tachtig af met nummers van U2, The Cult en Toto, maar ook The Black Crows, Radiohead en Kensington staan op hun setlist. Half um Half uit Usselo speelt ‘rock ’n roll van eagn groond’, zoals zij zelf aangeven. Deze band heeft ook eigen werk uitgebracht. Het nummer ‘Ie bunt d’r nig meer bi-j’ is hun laatste in mei uitgebrachte nummer. Op 7 september speelt Half um Half meerdere eigen nummers om de tent mee te nemen in een geweldig muzikaal avontuur.

Locatie
Om 19.00 uur gaat de tent open, vanaf een uur of 20.00 uur zal het eerste optreden starten. Ter hoogte van Hooidijk 49 (bij Erve Scholten) vindt het concert plaats. Wanneer op Google Maps wordt ingevoerd ‘feesttent Hezingen’ is de exacte locatie nu al zichtbaar. 

Kaartverkoop
De kaartverkoop is reeds gestart en loopt goed. Het advies van de organisatie aan geïnteresseerden is dan ook om nu alvast kaarten te reserveren voordat het uitverkocht is. Via de website www.hokeninhezingen.nl of Facebook ‘hokeninhezingen’ zijn kaarten online te bestellen. Sfeer proeven kan alvast op de site van De Heinoos (www.heinoos.nl). Tevens is het hier mogelijk om door te linken naar bovengenoemde bestelsite. Kaarten kosten € 15,- per stuk en munten gaan voor € 2,- per stuk over de toonbank. Volgens de organisatie wordt ‘het goede merk bier voor de Heinoos, voor een goede prijs’ aangeboden. Uiteraard zijn ook andere (alcoholvrije) dranken en snacks verkrijgbaar en is het concert voor alle leeftijden toegankelijk. Een laatste toevoeging van de organisatie: “We zetten Hezingen op 7 september op de kop en gaan høken met De Heinoos als nooit daarvoor!” Gezien de goede voorbereiding en mooie samenwerking van de hele Buurtvereniging Hezingen gaat dit ongetwijfeld lukken.