Algemeen

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint

TUBBERGEN - Kinderen in de gemeente Tubbergen kunnen zich alvast verheugen. Want Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar ook naar Tubbergen. Vanwege de coronamaatregelen krijgt de intocht een creatieve invulling. Sint en zijn knechten trekken zaterdag 13 november namelijk in een optocht door het dorp. 

Op deze manier heeft de lokale sinterklaascommissie invulling weten te geven aan de traditionele intocht. De Goedheiligman en zijn gevolg vertrekken om 14.30 uur vanaf de Industriestraat richting Grotestraat, Uelserweg en de Bruno van Ommenstraat.

Alle kinderen kunnen Sinterklaas even zien

Vanuit een cabrio heten de Sint en zijn hoofdpiet alle kinderen langs de kant welkom. De Dr. Schaepmanharmonie gaat voorop in de stoet. Daarachter volgen een brandweerauto die vol cadeautjes hangt, en de cabrio met de Goedheiligman. Vorig jaar kon de intocht vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden. De sinterklaascommissie is dan ook superblij dat Sinterklaas dit jaar gewoon weer naar Tubbergen kan komen. “De intocht zoals die altijd was, moest een andere opzet krijgen”, laat commissielid Nathalie Jansen weten. “Toegang met een QR-code wilden we niet. Toen kwamen we op het idee voor een optocht. Zo kunnen alle kinderen Sinterklaas even zien.” Het gebruikelijke sinterklaasfeest bij ’t Oale Roadhoes na afloop gaat niet door. Jansen: “Dat geeft altijd zo’n drukte, dat is nu echt niet mogelijk.” 

Snoepzakje van Piet

Het sinterklaasfeest is natuurlijk geen feest zonder pepernoten en schuimpjes. Daarom delen pieten tijdens de optocht snoepzakjes uit aan alle kinderen langs de weg. De sinterklaascommissie doet hierbij een oproep aan de ouders om er voor zorg te dragen dat ieder kind één snoepzakje aanneemt. “Het is lastig om in te schatten hoeveel kinderen er komen”,  legt Jansen uit. “Dan zou het sneu zijn als sommigen hun broekzakken vol hebben waardoor andere kinderen niks krijgen.” De snoepzakjes worden aangeboden door de OHT, Ondernemers Hart Tubbergen.

Commissie vraagt versterking

Na twaalf jaar leggen een aantal leden van de sinterklaascommissie,  Cyril Lucas, Nathalie Jansen, Sisi Mensink en Petra Haarman, hun taken neer. Noortje Haarman is inmiddels toegetreden tot de commissie en is dringend op zoek naar versterking. “Jong en oud, ondernemers en inwoners uit de gemeente Tubbergen, alle hulp is welkom”, aldus Jansen.