Algemeen

Hoogheden Alberger Bökke onthullen residentiebord

ALBERGEN – Door de Hoogheden van Carnavalsvereniging De Alberger Bökke is hun bord bij Residentie de Vette Bok onthult. Deze activiteit vindt volgens traditie plaats in het eerste weekend van januari en is dan gekoppeld aan de opening van de residentie. Echter kan dat laatste dit seizoen geen doorgang vinden vanwege het nog rondwarende virus COVID-19 en de overheidsbeperkingen die hierdoor zijn opgelegd, zoals de sluiting van de horeca.

De Alberger Bökke start doorgaans met een viering in de kerk waarna richting de Vette Bok wordt gegaan om het bord van de Hoogheden te onthullen. Aansluitend vindt een officieel programma plaats waarin diverse commissies de mutaties kenbaar maken en nieuwe leden worden geïnstalleerd. Maar dit carnavalsjaar is alles anders, zo ook de bordonthulling. De Albergse carnavalsvereniging wilde dit programmadeel wel laten doorgaan.

 

‘Als je dacht dat je van ons afwas’

De aangebleven hofhouding, bestaande uit: prins John, sik Bob en de hofdames Lotte en Ellen plaatsten daarom zaterdag 2 januari hun bord voor het carnavalsjaar 2020-2021. Hun passende slogan: ‘Als je dacht dat je van ons afwas’. Het onthullen deden zij onder belangstelling van voorzitter Herald Degger, president Johan Bouhuis, opperstalmeester Edward Morshuis en leden van de bordencommissie. Ieder die nu langs residentie de Vette Bok rijdt zal het kunnen bewonderen en wordt eraan herinnert dat het carnavalsseizoen toch begonnen is.

 

Meer activiteiten

Tevens is de Alberger Bökke bezig met het organiseren van diverse activiteiten die passen binnen de richtlijnen van het RIVM. Het is nog te vroeg om aan te kunnen geven hoe dit programma er precies uit komt te zien en wanneer dit plaats vindt. Maar zodra het kan wordt dit bekendgemaakt via de media.