Algemeen

Hulsbeek maakt zich op voor 2e halfjaar 2021

OLDENZAAL - Hoewel de evenementen dit jaar uitbleven mocht het Hulsbeek zich toch in een grote belangstelling verheugen. Veel mensen hebben wandelen als uitlaatklep voor de lockdown ontdekt en daar leent Het Hulsbeek zich natuurlijk prima voor. En: onder voorbehoud kunnen we weer uitzien naar evenementen op het park.

Samen voor een schoon park
De eerste dagen mooi weer leidden tot grote toeloop van mensen. Dat liet ook een keerzijde zien. Parkbeheerder Rob Beverdam: “We hebben helaas moeten vaststellen dat -met name onder jongeren- bewustzijn en verantwoordelijkheid voor de schoonheid van ons park niet altijd leeft. Dat heeft geleid tot vervuiling door zwerfafval en zelfs vernielingen. Dat doet niet alleen afbreuk aan het park, maar leidt ook tot gevaarlijke situaties. Tegen de regels in werden glazen flessen meegenomen en achtergelaten, vaak gebroken. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als je daar met blote voeten inloopt! We hebben opnieuw heel duidelijk aangegeven dat glas op het park absoluut verboden is. We gaan dit seizoen bewakers inzetten om mensen te wijzen op hun gedrag. Glas wordt direct ingenomen. Ik wil mensen dan ook oproepen om het afval netjes in de daarvoor bedoelde bakken te gooien. Ons motto: Samen voor een schoon park!”

Parkeerpas uitverkocht
De parkeerpassen van het Hulsbeek voor 2021 zijn inmiddels uitverkocht. Rob Beverdam wijst erop dat de pas meer biedt dan alleen het recht om te parkeren op het park. Zo worden er door ondernemers op Het Hulsbeek, maar ook op de andere twee parken van Regio Twente, Het Rutbeek en het Lageveld, kortingen of tegoeden gegeven. Rob: “Denk aan een gratis kop koffie of korting op eten of activiteiten.” Op de site www.hethulsbeek.nl staat een overzicht van de acties.

P6 alleen voor klanten
Beverdam wil ook graag wijzen op de status van parkeervak P6. Rob: “P6 ligt dicht bij P4, welke bedoeld is voor de bezoekers van de zonneweide met een parkeerpas. P6 is exclusief bedoeld voor klanten van Outdoor Challenge Park, het Buitenhuys, Viteq en HELD. Zij krijgen bij vertrek een speciale uitrijkaart van deze ondernemers. De parkeerkaart is dus niet te gebruiken op P6.”

Evenementen
Voorzichtig kan weer gedacht worden aan evenementen, Rob somt een paar trekkers op: “We hebben de Drakenbootrace op 14 augustus, het Enjoy Live Festival van Outdoor Challengepark en Contactmakerz op 20 en 21 augustus, Twente Ballooning op 25 tot en met 28 augustus en Après Ski met Mie op 4 september. We hopen, dat dat allemaal kan doorgaan, dan gaat het park weer leven.”