Algemeen

Informatiebijeenkomst betaalbaar bouwen voor jongeren in Tubbergen

TUBBERGEN - Op woensdag 19 februari 2020 wordt een informatiebijeenkomst gehouden over voor jongeren betaalbare nieuwbouw in Tubbergen. We hebben als werkgroep ons initiatief van Bouwen voor Jongeren kenbaar gemaakt in het dorp. Jongeren konden zich melden voor het bouwplan voor betaalbare woningbouw. 

De werkgroep is overdonderd door de vele reacties van de jongeren, waarin ze zich hebben aangemeld in aanmerking te komen voor een rijwoning voor € 210.000,-, vrij op naam. Het bouwplan betreft in eerste instantie vijftien rijwoningen in twee blokken - twee blokken met elf rijwoningen en vier hoekwoningen - maar door de vele reacties is de werkgroep genoodzaakt het bouwplan uit te breiden naar minimaal twintig rijwoningen. Ook is er vraag naar twee-onder-een-kapwoningen. Om aan de behoefte te voldoen is de projectontwikkelaar Aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen gevraagd een bouwtekening te maken voor twee-onder-een-kapwoningen. Door de grote vraag naar woningen voor jongeren in Tubbergen en om aan de behoefte te kunnen voldoen is het oorspronkelijke initiatief uitgebreid met het bouwen op erven (of grote tuinen) in alle kerkdorpen volgens het provinciaal beleid ‘bouwen op erven’. 
 
Om de informatie te delen met de aspirant-kopers, geïnteresseerden /belanghebbenden en potentiele aanbieders van erven heeft de werkgroep een informatiebijeenkomst belegd op woensdag 19 februari om 19.00 uur aan de Oranjestraat 3-5 in Tubbergen. Voor deze informatieavond is er naast de aspirant-kopers, geïnteresseerden/belanghebbenden, aanbieders van erven ook de uitnodiging uitgegaan naar de raadsleden van de vier fracties in Tubbergen en de dorpsraden van de kerkdorpen Tubbergen, Geesteren en Albergen. Het beoogde bouwplan ‘Bouwen voor Jongeren’ is gelegen aan de Vivaldistraat/Verdistraat in het plan Weleveld in Tubbergen.