Algemeen

Iris Bekhuis aan de slag als Virtueel Assistent

TUBBERGEN - “Als ik er zo bij stilsta besef ik dat dit balletje al is gaan rollen toen ik precies een jaar geleden in Nepal was. Hier viel het mij op hoe puur en gelukkig de lokale bewoners zijn. Veel van hen hebben zo weinig, maar zijn zó gelukkig”, vertelt Iris Bekhuis. “Nu vind ik reizen sowieso al ontzettend inspirerend. Ik kijk graag naar andere culturen en godsdiensten om te proberen te begrijpen hoe mensen leven en wat voor hen reden tot geluk is. Na deze reis was ik mij ook bewuster van mijn eigen leven. Ik had het allemaal; een goede baan, leuke auto, fijn huis.. maar toch was dit niet genoeg. Hoe kan dat nou? Mensen die zo weinig hebben zijn zo gelukkig en iemand die alles heeft vindt het toch niet genoeg?”

Op een mooie zondagochtend in het bos van Het Springendal drong het tot Iris door… “Dit komt omdat ik mijn hart niet volg. Op dat moment heb ik het besluit genomen, ik ga het gewoon doen. Wie houdt mij tegen? Ik ga doen waar ik al tien jaar over praat. Ik ga alles achterlaten en op avontuur. Voor hoe lang? Geen idee. Wat ga ik doen? Geen idee. Komt het goed? Absoluut!”

 

Administratief/commercieel

In Australië (dit was voor haar het beloofde land) genoot ze met volle teugen van de vrijheid. Al snel stelde Iris zichzelf de vraag: Hoe ga ik zorgen dat ik deze manier van leven voort kan zetten? Ze vervolgt: “Dan ga je er over nadenken: wat kun je, welke vaardigheden heb je in huis en hoe kun je dit gebruiken om geld te verdienen. Daarmee kwam ik al vrij snel op het idee om voor mijzelf te beginnen als Virtueel Assistent, een administratief/commercieel medewerker op afstand.” Een Virtueel Assistent is een professional die zelfstandig en op virtuele basis (online, vanaf eigen locatie) andere ondernemers adviseert en ondersteunt. Dit gebeurt door alledaagse taken of specifieke opdrachten over te nemen.

 

Digital Nomad

Administratie is iets wat in ieder bedrijf voorkomt. Veel van deze werkzaamheden kunnen ook prima op afstand worden uitgevoerd. Hierbij kan worden gedacht aan: het opstellen en verwerken van documenten, bijhouden van CRM-systemen, boekhouding, klantensupport etc. De mogelijkheden zijn oneindig en voor elk bedrijf is dit ook verschillend. “Dit is ook gelijk mijn kracht. Ik ga meekijken, meedenken en vervolgens een voorstel maken wat bij ons beide past. Je moet eerlijk tegen elkaar zijn en elkaar voorthelpen, daar wordt je beide beter van”, aldus de Tubbergse. “De droom; iets voor mijzelf opbouwen waar ik van kan leven, op welke plek ook ter wereld. Dit betekent dat ik als Digital Nomad ga leven. Onafhankelijk van een vestigingsplaats mijn bedrijf runnen. Nu ben ik in Nederland, maar de volgende reis staat al weer op de planning!” Zie ook www.mijnvirtueelassistent.nl. Meer info is te verkrijgen via info@mijnvirtueelassistent.nl of 06-34602318.