Algemeen

Jeu-de-boulesbaan sportpark ‘t Reuvekamp officieel in gebruik genomen

FLERINGEN - Nadat vorig jaar het sportpark ‘t  Reuvekamp gerenoveerd en geopend werd is afgelopen zaterdag de jeu-de-boules baan opnieuw in gebruik genomen omdat uitbreiding gewenst was. Er waren demonstraties georganiseerd waarbij nu vijf banen beschikbaar zijn en is er nieuwe verlichting aangelegd rondom de baan. Wat twee jaar geleden begon als een baantje onder het mom van ‘we zien wel of het gebruikt wordt’ is het een jeu-de-boules baan geworden waar de banen elke donderdag volop in gebruik zijn. Een fraaie uitbreiding van het sportpark is daarmee afgerond. 

Jan oude Lansink kondigde enkele sprekers aan voor de opening van de baan. Voorzitter van VC Fleringen Gerard Schepers memoreerde nog eens hoe het allemaal tot stand kwam. Een voorwaarde voor een Leader-subsidie was dat de accommodatie een multifunctioneel gebruik moest kennen en dat is hier uitstekend gelukt. Ook dankte hij instanties die een bijdrage hebben geleverd om de prachtige baan te kunnen realiseren. 

Multifunctioneel

Wethouder Ursela Bekhuis gaf in haar toespraak aan dat het belangrijk is voor jong en oud om te bewegen en elkaar te ontmoeten. De wethouder mocht daarna op zaterdagmiddag om 14.00 uur de opening middels het doorknippen van een lint verrichten en liet gelijk zien dat het jeu-de-boules spel haar niet helemaal vreemd is. De voorzitter van de Nederlandse Jeu-de-boules Bond bracht allerlei attributen mee als presentje die voor het petanque spel worden gebruikt. De bond kent inmiddels meer dan tweehonderdduizend leden, zo liet hij weten en ook in Europees verband wordt er gespeeld. Dat er nu behalve gevoetbald ook beachvolleybal en jeu-de-boules gespeeld wordt op ‘t Reuvekamp geeft aan dat Fleringen een multifunctionele accommodatie rijker is. Zowel jonge als oudere inwoners kunnen nu gebruik maken van de mogelijkheden van het complex. Sporten, ontmoeten en bewegen voor alle inwoners was een belangrijk doel van het project en hiermee ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Ontwerp en uitvoering

Een projectteam onder leiding van Johan Koopman zorgde deze zomer voor het ontwerp en de uitvoering. Vrijwilligers hebben hard gewerkt aan de uitvoering van het project en dat is prima gelukt. Een prachtige ruime baan zorgt ervoor dat er geen wachttijden meer zijn en door de moderne Led-verlichting kan men er ten allen tijde spelen. De benodigde financiën kwamen van diverse fondsen, waaronder van de ondernemers die de opbrengsten van de Haringparty in Fleringen ondermeer besteden aan de uitbreiding van de baan en een mooie financiële bijdrage van de Stichting Dorpsgebouw Fleringen. Een mooie aanwinst voor het dorp op het sportpark aan de Reuvekampsweg.