Algemeen

Jeugdkerk H. Pancratius parochie sluit jaar actief af

Tubbergen - Het afgelopen schooljaar is de werkgroep Jeugdkerk Pancratius parochie bezig geweest om activiteiten te bedenken voor kinderen van zes tot en met elf jaar die aansluiten bij hun belevingswereld. Wat is een goede verhouding tussen kinderen, ouders en geloof? Op zaterdagmiddag 18 mei om 14.00 uur sluit de Jeugdkerk het jaar af met een  gezellige doemiddag.

Leuk en leerzaam
In september is gestart met een Franciscusviering. Bij deze viering bleek het moeilijk te zijn om kinderen samen met hun ouders in de kerkbanken te krijgen. Met veel enthousiasme werd daarna verder gegaan en kwam men uit bij het poppentheater. Een mooi schouwspel over Franciscus die op zoek is naar een wereld vol vrede. De kinderen mochten zelf ook meespelen. Vlak voor de Kerst stond de Jeugdkerk op de kerstmarkt in Tubbergen. Met een wensboom stond de kerstman klaar om mooi verlichte ballen vol wensen van alle kinderen op te hangen. En oh oh oh…. wat was het koud! In januari is een zeer succesvolle smokkeltocht gehouden in samenwerking met Jong Nederland Tubbergen. Het doel was om attributen te smokkelen die het licht brandend konden houden. Na de Carnaval werd een vastenmaaltijd georganiseerd, gevolgd door paaskaarsen maken in Geesteren en Vasse. Beide activiteiten waren erg leuk en ook leerzaam.

Liefst actief bezig
In dit jaar is duidelijk geworden dat kinderen die naar de Jeugdkerk komen graag willen doen en actief bezig willen zijn. Door alle drukte heen is er nog steeds tijd voor het geloof maar is het wel zoeken naar de juiste verhouding. Doe-activiteiten en het geloof kunnen prima samen gaan. De Werkgroep Jeugdkerk gaat dan ook met mooie ideeën het volgende seizoen in. Hopend dat de groep van kinderen die komen naar de activiteiten mag groeien. Mochten er onder de kinderen en ouders leuke ideeën zijn, hoort de werkgroep dat graag.

Circuit vol activiteiten
Het jaar wordt op zaterdag 18 mei van 14.00 tot 16.30 uur afgesloten met een circuit vol leuke activiteiten in de pastorietuin van Langeveen. Een werkjaar afsluiten is gezelligheid en plezier. De pastorietuin van Langeveen is daarvoor de ideale locatie met een vijver, grasveld en spannende paden. Het belooft een leuke middag met spelletjes te worden en als afsluiter… lekkere pannenkoeken. Opgeven kan via jeugdkerkpancratius@gmail.com. Kinderen kunnen deze middag gebracht en opgehaald worden door de ouders.