Algemeen

Jeugdkerk kijkt terug op geslaagde speurtocht voor communicantjes

FLERINGEN - Voor alle kinderen die binnenkort hun eerste heilige communie ontvangen was er op 13 juni door de jeugdkerk een speurtocht georganiseerd. Samen met  hun ouders, broertjes en zusjes werd er gespeurd en gepuzzeld. Om 09.30 uur vertrokken de eerste gezinnen vanaf de Kroezeboom in Fleringen. 

Ieder gezin kreeg een knapzak mee met benodigdheden. De weersomstandigheden waren super. Als eerste opdracht mochten kinderen letters gaan zoeken, deze waren geplaatst op afbeeldingen van vijf  broden en twee vissen. 'Vertrouwen' was het juiste woord. Bij Herinckhave waren de gezinnen welkom in de kapel. Diaken Bert Huitink ging in op de betekenis van het woord dat ze gevonden hadden en vertelde het verhaal van de vijf broden en twee vissen.

De speurtocht werd vervolgd richting het bos. In het bos werd het vertrouwen van de kinderen getest. Geloven is vertrouwen. Kinderen werden geblinddoekt en mochten zich laten leiden door een ander.  Hoe groot is jouw geloof, jouw vertrouwen? Het laatste stuk mochten kinderen in de bomen zoeken naar de woorden: Maria, geloof, hand, kerk, kaars, samen, Jezus en delen. Allemaal woorden die te maken hebben met de eerste heilige communie. Deze woorden mochten ze doorstrepen in de woordzoeker in het boekje. Onderweg werd er een foto van verbondenheid gemaakt.

Zo gingen bijna zestig gezinnen op weg, 135 kinderen deden mee aan deze speurtocht. Een ochtend die  voor herhaling vatbaar is, gaven ouders aan. Volgend jaar weer? Dank aan de vrijwilligers van de werkgroep voor het voorbereidende werk en jullie inzet: Jelline, Yvonne, Ingrid, Marleen en Moniek, Na de zomervakantie is de jeugdkerk terug. Wilt u de nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een e-mail naar: jeugdkerk@hpancratius.nl