Algemeen

Johan Lubbers houdt het na 50 jaar werken voor gezien

MARIAPAROCHIE - Vijftig jaar in dienst bij dezelfde werkgever, namelijk Groothuis Timmerfabriek uit Mariaparochie. Dat is nog eens trouw aan de werkgever en andersom natuurlijk ook. Je zou het bijna een huwelijk kunnen noemen.

Jubilaris Johan Groothuis

Donderdag 22 juli jl. had Johan Lubbers officieel zijn laatste werkdag. Een unieke prestatie, maar zoals hij zelf nuchter zegt: “tja, als het goed is, waarom zou je dan iets anders gaan doen...?” In 1971 kwam hij bij Groothuis werken, op nog geen 300 meter afstand van zijn oudershuis. Johan begon als leerling aan de schaafbank. Het waren andere tijden, je had toen nog geen sportschool nodig om spierballen te kweken, want het was zwaar werk, veel met de hand. Johan is een meester in het bewerken van hout. Hier werd de basis gelegd voor de vakman die hij in de loop der jaren is geworden.

Later deed de automatisering zijn intrede. Machines die tot in detail het hout kunnen bewerken. En Johan ging met zijn tijd mee. De mooiste ramen, deuren en kozijnen zijn door zijn handen gegaan. Een halve eeuw aan kennis waar jongere collega’s van hebben kunnen leren. Hij is een geweldige referentie voor Groothuis geweest. En om het symbolisch te zeggen: ‘Uit het juiste hout gesneden’.

Vandaag de dag, 50 jaar later, is de wereld groener en bewuster geworden. Ook hier draagt Groothuis haar steentje aan bij. Hout uit duurzaam bosbeheer. Een prachtige manier om bij te dragen aan een groenere wereld. Op zijn laatste werkdag is hij samen met zijn vrouw en zoon met paard en wagen uit Albergen opgehaald om door collega’s, familie en vrienden onthaald te worden bij Groothuis in Mariaparochie. Een enorme verrassing. Voor Johan houdt het huwelijk met Groothuis na 50 jaar op en gaat hij genieten van zijn pensioen. Groothuis wenst hem het allerbeste.