Algemeen

Jorik Homma wil zoveel mogelijk stemmen voor brandwondenonderzoek

TUBBERGEN - Jorik Homma uit Tubbergen heeft de hoofdrol in een belangrijk filmpje waarin hij geen rol speelt maar zichzelf.  Homma zet zich hier voor in omdat hij na een auto ongeluk ernstige brandwonden opliep. Hopend op verlichting neemt hij momenteel deel aan een medisch onderzoek van het UMC Groningen en de brandwondencentra in Groningen en Beverwijk. Hierbij wordt het middels liposuctie verkregen lichaamseigen vet bewerkt en onder de verbrande huid gespoten voor een elastischere en gezondere huid. De Tubbergenaar hoopt nu zoveel mogelijk stemmen te werven zodat het medische onderzoek beloond wordt met de Medische Inspirator Prijs die beschikbaar word gesteld door ZonMw.

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerkingen tussen patiënten (verenigingen) en onderzoekers die het beste projectplan hebben voor de ontwikkeling van een medisch product. De behoefte van patiënten of zorgverleners staan centraal.

Stemmen
Uit alle inzendingen zijn drie projecten genomineerd door een vakkundige jury, waar films van zijn gemaakt. In één van die films heeft Jorik Homma de hoofdrol. Tot 11 november, klokslag 12.00 uur, kan iedereen mee bepalen wie de winnaar wordt van de maximaal € 100.000,00 - € 75.000,00 - € 50.000,00. Homma hoopt dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen op het onderzoek. Dit kan via de internetlink www.zonmw.nl/stemnu. De stem dient per e-mail bevestigd te worden. 

Vet voor brandenprobleem
Wanneer diepere brandwonden genezen, kunnen littekens ontstaan. In het dagelijks leven kunnen deze littekens beperkend zijn bij beweging en gevoel. De Vereniging Mensen met Brandwonden werkt mee aan een onderzoek waarin gekeken wordt of deze beperkingen met een geneeskrachtig onderdeel van lichaamseigen vet tegengegaan kunnen worden. Zodat mensen met littekens een aangenamer leven kunnen leiden.