Algemeen

Jort, Jurre en Jesse zetten TMZ Erve Mensman in de bloemetjes

GEESTEREN- Maar liefst zestien emmers met rode en rood-gele tulpen kregen medewerkers van TMZ Erve Mensman in Geesteren afgelopen vrijdag overhandigd. De bloemenpracht werd eigenhandig geplukt en gebracht door de broers Jort (14), Jurre (11) en Jesse (6) Lohuis. Jort kwam op het idee toen het gezin tulpen plukte voor thuis op de vaas. Moeder Desirée Lohuis zocht contact met Trip Bloembollen uit Sibculo die de bloemen op de velden tussen Tubbergen en Geesteren teelt. Eigenaar Martin Trip reageerde enthousiast waarna het plukken voor de jongens kon beginnen.

Met skelters en met moeders auto vonden de bloemen hun weg naar de nieuwe eigenaren. De vrolijke oogst is bedoeld voor zowel TMZ medewerkers als de bewoners.

 

Mensen blij maken

“We plukten tulpen voor thuis op de vaas”,  vertelt Desirée Lohuis. “De jongens waren erbij en hielpen mee. Op een gegeven moment vroeg Jort: ‘kunnen we geen bloemen plukken voor de oude mensen in TMZ?’ Dat hij daaraan dacht vond ik al knap.”

“Ik vind het stom voor de bewoners dat ze nu geen bezoek mogen ontvangen”,  legt Jort uit. “Daarom leek het me leuk om deze mensen blij te maken.”

 

Bloeiend idee

Desirée besloot een buurjongen te benaderen die bij Trip Bloembollen werkt. Via hem sprak ze de eigenaar. “Hij vond het gelijk een mooi idee voor een goed doel en stelde de bloemen beschikbaar”, laat ze weten. “Voor de zekerheid belde ik ook even met Erve Mensman om te informeren of iemand ons misschien al was voor geweest.  Dat bleek niet zo te zijn. We pakten de auto en skelters vol met tulpen en brachten ze weg. Zo bloeide een spontaan idee letterlijk en figuurlijk uit tot iets moois.”

 

Dikke ijsco als beloning

Vanwege de corona maatregelen konden de bewoners de bloemen niet persoonlijk aannemen. De tulpen worden daarom door de medewerkers uitgedeeld. Maar ook voor de zorgmedewerkers hadden de ‘Jongens van Reensboer’ een aantal bossen geplukt. Zij waren verrast door de actie van de broers en de gulle gift van Trip Bloembollen. De ontvangers gaven aan er zeker van te gaan genieten. Op hun beurt kregen Jort, Jurre en Jesse een dikke ijsco als beloning voor het originele idee en alle gedane moeite.

 

Foto's door: Clemens Brughuis