Algemeen

Kinderen Wiekslag maken mezenkastjes voor SamenLoop voor Hoop

TUBBERGEN – De jongens uit groep zeven van basisschool De Wiekslag zijn op zaterdag 6 april samen aan de slag geweest om geld in te zamelen voor de actie SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen. Deze 24-uurs wandelestafette wordt op 21 en 22 september gehouden in het centrum van Tubbergen.  

Chris, Jurre, Sander, Ids, Thomas, Thieme en Stef bedachten het idee om mezenkastjes te maken en te verkopen voor € 7,50 per stuk. De handelsgeest zit er al jong in. Als echte kooplieden gingen ze op zoek naar gulle sponsoren om zoveel mogelijk ‘over te houden’ voor het goede doel. Dit initiatief werd spontaan gesteund door Witzand Bouwmaterialen en H. Oude Hengel Houtzagerij & Houthandel.

Flink doorgewerkt
In de hal van Kamphuis Kleinbouw was al voorbereidend werk verricht en lagen de op maat gezaagde bouwpakketjes klaar om in elkaar gezet te worden. Onder het toeziend oog van behulpzame vaders werd flink doorgewerkt om de bestelling van 64 mezenkastjes af te krijgen. De nestkastjes zijn perfect gelukt, zodanig dat er met het resterende hout vorige week nog een order van ruim twintig mezenkastjes is verkocht en werd gemaakt.