Algemeen

Kingpop Vasse gaat voor twee podia en tien bands

VASSE – Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag en tijd om de agenda te blokken voor de zesde editie van Kingpop Vasse. Dit laagdrempelige muziekfestival pakt dit jaar uit met een muzikale mix van maar liefst tien bands op twee podia en een gevarieerd en ludiek randgebeuren. Dit alles om elke festivalganger van jong tot oud weer kostelijk te vermaken. 

De organisatie is momenteel druk in touw om ook de zesde editie tot iets bijzonders te maken wat men absoluut niet wil missen. Het programma is rond en de enthousiaste vrijwilligers staan ingepland voor hun onmisbare rol in de op- en afbouw en op de dag zelf. Zij kijken uit naar weer een onvergetelijk mooie dag. Kingpop Vasse wordt volgens goed gebruik gehouden op het sfeervolle festivalterrein aan de Denekamperweg 148 tegenover Café Bolscher. Om 12.00 uur is het terrein geopend en even na middernacht worden de poorten gesloten.

Twee podia
Qua opzet heeft Kingpop er dit jaar voor gekozen om naast het gebruikelijke ‘mainstage’ gebruik te maken van een intiem, akoestisch podium. Door de bands op het hoofdpodium af te laten wisselen met compactere bands op het akoestisch podium, wordt een aaneenrijging van live muziek gedurende het gehele festival gecreëerd, en zal dit tevens de gevarieerdheid van het festival alleen nog maar verder verhogen. Ga lekker los op de hoofdacts, geniet intens van de akoestische optredens, en dat alles onder het genot van een heerlijk hapje en drankje; voor elk wat wils dus.

Mix van tien bands
Op het programma staan maar liefst tien bands, waarbij de aftrap op het akoestisch podium rond 14.00 uur wordt verzorgd door Frank & Heleen met een mooie akoestische opwarmsessie. Hierna zal de tweemansformatie Down in the Flood hier op eigen wijze een fraaie aanvulling op verzorgen. Rond 15.00 uur wordt het hoofdpodium geopend door Vasse’s rockcoverband The Waterfront die het publiek meeneemt naar de beginjaren van U2 en The Simple Minds. Meidenband Spoenk staat vervolgens klaar om op het akoestisch podium enthousiast invulling te geven aan hun frisse covers. Hierna is het hoofdpodium aan de energieke show van Twenty Sicks, (Zwarte Cross en 3FM), die met contrabas op eigen wijze swing gaan geven aan elk nummer. Het akoestisch podium is hierna voor de tweede set van Frank & Heleen, waarna Kingpop's eigen huisband The Leftovers op het hoofdpodium hun opwachting gaat maken om het publiek te vermaken met mooie festivalnummers van de 70's tot heden. Aan het begin van de vooravond is het akoestische podium voor de uit Amerika afkomstige one-man blues band, Robert Lighthouse. Aansluitend is het feest geblazen op het hoofdpodium met de soundexplosie van de negenmansformatie Ooostblok. De maniakken van deze ‘Balkan Orientated Dance Band’ (Zwarte Cross), weten van elk dansbaar ‘Gypsy style’ nummer een waar feest te maken; niet meebewegen schijnt onmogelijk te zijn. Hierna is het gezellig bijkomen voor de afsluiter van Down in the Flood op het akoestische podium, alvorens volledig los te gaan op de energieke show vol van punk en folkmuziek van Drunken Dolly (Zwarte Cross). Het akoestisch podium wordt afgesloten door meidengroep Spoenk, waarna niemand minder dan De Hakviolen het hoofdpodium komt bestormen. Deze Normaal coverband zal energiek en met een pens vol power ook de laatste beentjes en ‘klompen’ van de grond krijgen, om zo Kingpop 2019 op waardige wijze af te sluiten. Al met al een mooi en gevarieerd programma met voor elk wat wils. Dit mag je gewoon niet missen.

Uitgangspunt
Gezelligheid en laagdrempeligheid blijft hét Kingpop-uitgangspunt. De prijzen voor entree en consumpties worden ook dit jaar laag gehouden. De entreeprijs bedraagt € 5,- voor 18+, en is voor personen onder de 18 geheel gratis. Kingpop is een popfestival die ook aan jongeren en kleinere kinderen denkt. Zo is er een loungehoek met free WiFi en voor de kleinste kinderen is er net als afgelopen jaren een gevarieerd randgebeuren. Kingpop Vasse belooft ook dit jaar weer onvergetelijk te worden, en nodigt bij deze alle festivalgangers uit van de partij te zijn. De organisatie praat pas over een geslaagde dag als iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad en natuurlijk als je er over mee kunt praten. Om vooraf niets te missen is Kingpop Vasse te volgen op: Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk op de website www.kingpop.nl.

Op de foto ziet u Ooostblok.