Algemeen

Kleintje bivak 2020

GEESTEREN - Voor het eerst in de langdurige geschiedenis van Jong Nederland Geesteren heeft het traditionele bivak geen doorgang kunnen vinden. Door de coronamaatregelen die aan een te organiseren kamp zijn gesteld, is het voor Jong Nederland onmogelijk gebleken om deze activiteit dit jaar te laten plaatsvinden. Om toch een eindactiviteit te realiseren voor de leden is er gekozen om een ‘kleintje bivak’ in het leven te roepen. Tijdens dit ‘kleintje bivak’ zijn een aantal activiteiten ondernomen die tijdens een regulier bivak ook gedaan worden. Maar nu gebeurde dat in één dag, zonder overnachting. 

’s Morgens werden de kinderen om 8.00 uur verwelkomd, en vervolgens werd er gestart met het indelen van teams. Daarna stond het onderdeel creatief op het programma. De deelnemers kregen de opdracht de eigen fiets te versieren met allerlei materialen. De versierde fiets werd vervolgens gebruikt voor de tweede activiteit van de dag: ‘de tocht’. Het eerste deel van de tocht eindigde in een weiland waarin sportspellen stonden opgesteld. Hier streden de teams in verschillende onderdelen, waaronder hooibaal drukken, zeepvoetbal en de door Hopje beschikbaar gestelde stormbaan, tegen elkaar. Vervolgens werd de tocht voortgezet die eindigde bij ‘de Koele’ in Bruinehaar. Bij ‘de Koele’ werd er gezorgd voor de inwendige mens. De kookploeg had voor iedereen een lekker broodje knakworst, belegde boterhammen en drinken. Na de lunch ging de ‘Dinkeldag’ van start. Er waren zes spellen uitgezet waaronder het waterschuifspel, surfplankrace, theedoek uitwringspel en de skilattenrace. Na de spellen was er tijd om vrij te spelen. Rond half vijf zijn de deelnemers in twee groepen terug gefietst naar de blokhut. Hier was de kookploeg druk met het avondeten. Rond half zes kon iedereen aan tafel. De soep, hamburger met uien en brood smaakte goed. Na het eten werd het magazijn geopend, het kampvuur aangestoken en de disco ingezet. Kortom, voor elk wat wils. Om half acht was de prijsuitreiking en de afsluiting van een geslaagde dag en om 20.00 uur konden leden moe maar voldaan huiswaarts. 
 
Alle vrijwilligers, Hopje verhuur, slagerij Hemmer en bakkerij de Kraai worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage. Het was een geslaagde dag, maar Jong Nederland hoopt volgend jaar weer een volledige bivakweek in Beuningen te kunnen organiseren.