Algemeen

Leerboerderij Stayble kan zorg, onderwijs en bedrijfsleven in één aanbieden

MANDER - Na een grote verbouwing van hun boerderij is het een mooie, rustige locatie geworden: Leerboerderij Stayble in Mander. Het is een plek waar ruimte is voor dagbesteding, sociale activering, maatschappelijke opvang en/of re-integratie. Iedereen is welkom! Twee jaar terug startten Mirjam en Ruben Braakhuis met deze uitdaging. 

Als een kijkje op de boerderij wordt genomen zijn vele dieren en prachtige paardenstallen te zien. Ook is er een moestuintje waar heerlijke groenten met zorg gekweekt worden. Er hangt een ontspannen sfeer. Eigenaresse Mirjam: “Leerboerderij Stayble is een warme en veilige plek waar mensen zich thuis voelen. Dit bereiken we door elke deelnemer op eigen wijze een zinvolle en plezierige dagbesteding te geven. Door onze kleinschalige opzet is er veel persoonlijke aandacht. Ook betrekken we ze bij leuke activiteiten en proberen we erachter te komen waar iemand goed in is en plezier aan beleeft.”

Leerboerderij

“Waarom wij onze boerderij een leerboerderij noemen? Omdat onze leerboerderij anders is dan andere zorgboerderijen”, legt Mirjam uit. “Bij ons kun je zo binnenlopen, is er tijd voor je en kun je genieten van de rust. Je krijgt hier alle tijd om jezelf te zijn en je talenten te ontdekken. Als deelnemer krijg je hulp van professionele en gezellige begeleiders. Samen kijken we hoe we jouw waarde zichtbaar kunnen maken.” Ook biedt leerboerderij Stayble zorg, onderwijs en het bedrijfsleven in één aan. “Vanuit onze achtergrond op het gebied van onderwijs, zorg en bedrijfsleven, hebben wij op allerlei vlakken kennis. Met die kennis kunnen wij een probleem, ik noem het liever een uitdaging, vanuit veel verschillende invalshoeken benaderen.”

Iets moois creëren

Hoe ziet een dag op leerboerderij Stayble eruit? “Het is voor ieder individu anders, want niemand is hetzelfde. Maar één ding heeft iedereen gemeen: er zit altijd meer in je dan je denkt. Het beste uit jezelf halen doe je al werkend op de boerderij. Je creëert samen met de anderen, misschien wel je nieuwe vrienden, iets moois. Je verzorgt de dieren, bent creatief bezig of je helpt mee in de moestuin”, aldus Mirjam. Eens komen kijken of benieuwd naar de zelfgemaakte producten Stayble? Kom dan langs op de mooie locatie in Mander. Bezoek voor meer de website www.stayble.nl of bel 06-15261553.

De foto is gemaakt door Clemens Brughuis.