Algemeen

Leerlingen Kadoes deelnemer ‘Red de vlinder en de bij’

ALBERGEN - Op donderdag 11 april heeft Wim Wijering van de Natuur- en vogelwerkgroep de Grutto in groep zes van basisschool Kadoes verteld over het belang van biodiversiteit en waarom vlinders en bijen geholpen moeten worden. In Nederland zijn meerdere wilde bijensoorten inmiddels uitgestorven, waardoor onze voedselketen in gevaar komtOok van de zeventig soorten dagvlinders zijn er inmiddels al zeventien voorgoed verdwenen. Tijd om in actie te komen dus!

Na de uitleg van Wim is er aan de Weemselerweg een stuk ingezaaid door de leerlingen. Op het stuk waren vakken gemaakt, zodat iedereen voldoende ruimte had. Binnen een mum van tijd was, met de hulp van veel vrijwilligers, alles ingezaaid en geharkt.

Nog een keer terug
Over een week of negen gaat groep zes weer terug naar dit stuk grond om te bekijken of het inzaaien goed gelukt is. Dan gaan de kinderen ook kijken of er bijen en vlinders te zien zijn bij hun bloemenweide. Na afloop kregen de kinderen een heerlijke appel aangeboden. Want… zonder bijen (en vlinders) geen bestuiving. De kinderen willen alle mensen bedanken die deze middag geholpen hebben.