Algemeen

Lenie Leferink-Lansink gouden jubilaris St. Jozef

REUTUM - Zomaar een normale woensdagavondrepetitie, zomaar een verrassing voor haarzelf en de leden van muziekvereniging St. Jozef in Reutum. Woensdagavond 11 september werd de inzet en toewijding van Lenie Leferink-Lansink aan de muziekverenging bekroond met een gouden jubileum. Op deze memorabele dag is het glas geheven op haar vijftigjarige inzet. Dat ze dit dubbel en dwars heeft verdiend is iedereen het over eens. 

Naast dat Lenie al jaren trompet speelt binnen het harmonieorkest heeft ze veelvuldig haar kwaliteiten ingezet om de vereniging te laten draaien en de jeugd een toekomst te geven binnen de muzikale wereld. Zo heeft ze geruime tijd lesgegeven op de blokfluit aan leerlingen voordat zij een instrument kiezen waarmee zij hun muzikale loopbaan vervolgen. Daarnaast verzorgde Lenie een periode lang trompetlessen. Niet alleen het verzorgen van lessen is haar kwaliteit, daarnaast is ze al jaren actief als lid van de commissie Jeugd en opleiding, de schoonmaakploeg van het repetitielokaal en de muziekstukkencommissie. Deze laatste commissie selecteert zorgvuldig de muziekstukken die gespeeld dienen te worden ter voorbereiding op de diverse concerten.

Kopergroep

Naast haar inzet als commissielid en docent is de gouden jubilaris altijd bereid om met grote zorg het harmonieorkest te dirigeren wanneer de huidige dirigent, Herbert Vreeman, afwezig is. Ook haar muzikale kwaliteiten binnen de kopergroep bleven niet onopgemerkt. Deze groep treedt naar buiten tijdens bijzondere gelegenheden, te denken valt aan Sacramentsdag in Nordhorn en Allerzielen. Bovendien is zij jaren als enige vrouw actief geweest binnen de Boerenkapel van carnavalsvereniging De Pin’n uit Reutum waar zij menig noot liet klinken.

Hopelijk nog vele jaren

In zijn toespraak dankte voorzitter Stefan Groothuis Lenie voor haar veelzijdige inzet en haar toewijding aan St. Jozef. Hij sprak zijn waardering uit en hoopt dat de vereniging nog jaren gebruik kan en mag maken van haar kwaliteiten en dat zij nog jaren met plezier actief blijft binnen de vereniging.

Op deze foto ziet u van links naar rechts: jubilaris Lenie Leferink-Lansink, voorzitter Stefan Groothuis en bestuurslid Gerard Braakhuis.