Algemeen

Levende kerststal maakt ook in Geesteren naam waar

GEESTEREN - Nadat KPJ Harbrinkhoek vorig jaar bekend maakte te stoppen met de levende kerststal was de keus voor het bestuur van KPJ Geesteren snel gemaakt. Zij namen alle spullen over. Een jaar later, op zondag 22 december was het zover, de eerste editie vond plaats. Geesteren heeft er voor gekozen om er een vaste zondag van te maken, de laatste zondag voor Kerstmis. Niet in de kerk zoals in Harbrinkhoek, maar bij de Blokhut in Geesteren.

Enkele honderden bezoekers vonden hun weg naar de blokhut om het kindje Jezus te bewonderen. De opzet was totaal anders dan in Harbrinkhoek. Zo kon men buiten bij het kampvuur marshmallows warm maken, de echte kerstman liep rond en er was warme chocolademelk. Ook was er een prijsvraag; bezoekers konden het gewicht van het kalf in de kerststal raden en hiermee een vleespakket winnen. Er werd fanatiek geraden en het vleespakket is gewonnen door René Wesselink.

 

Groot succes

Binnen in de blokhut was de levende kerststal te bewonderen, compleet met os, ezel, schapen en een hond. Er waren zelfs echte baby’s die kindje Jezus mochten spelen. Josef, Maria, de drie koningen, herders en engelen mochten uiteraard niet ontbreken. Mede door de inzet van de eigen KPJ-leden en een aantal sponsoren werd de eerste editie een groot succes; de kerststal viel erg in de smaak bij de inwoners van Geesteren en omstreken. Er waren zelfs mensen kijken die al jaren vaste bezoekers waren geweest in Harbrinkhoek, en dit jaar kwamen kijken wat Geesteren er van gemaakt had. Met een zeer enthousiaste reactie als gevolg.

 

Groter en spectaculairder

Volgend jaar vindt de tweede editie van de levende kerststal plaats en wel op zondag 20 december. Het moet dan nog groter en spectaculairder worden, aldus de eigen leden. KPJ Geesteren kijk met een goed gevoel terug op een geslaagde eerste editie en hoopt ieder in 2020 weer te mogen verwelkomen.