Algemeen

Louis en Truus Wesselink-Weusthuis vieren 50 gouden huwelijksjaren

GEESTEREN - Het feest houden ze volgend jaar april, op de dag van het kerkelijk huwelijk. Maar voor de wet waren Louis Wesselink (84) uit Geesteren en de Langeveense Truus Weusthuis (76) vorige week al 50 jaar getrouwd. Voor hun gezamenlijke toekomst bouwden ze een huis in Geesteren waar ze nog altijd met veel plezier wonen.

Thuis in Geesteren

Het was in Café Warmelink waar de vonk eind jaren ’60 oversloeg. “Ik werkte er als dienstmeid”, vertelt Truus. “Daar kwam Louis weleens als bezoeker. We raakten aan de praat, van het een kwam het ander en we kregen verkering. Tegenwoordig gaan jongeren eerste een paar keer op date, dat was vroeger niet zo”, laat de bruid weten. Een zondagmiddag in de twee weken was ik vrij, dan gingen we samen uit.”

De verkering duurde zeven jaar. Het wettelijke ja-woord gaven ze elkaar op 22 september 1972. Een jaar later luidden 27 april de huwelijksklokken ter aankondiging van het kerkelijk huwelijk. Na de bruiloft nam het echtpaar intrek in hun woning in Geesteren. “Destijds was het bijna vanzelfsprekend dat je als getouwd stel ging wonen in de plaats waar de man vandaan kwam”, legt Louis uit. “In het huis dat we 50 jaar geleden bouwden, zijn we altijd blijven wonen.” Zoals toentertijd gebruikelijk was, zegde Truus als getrouwde vrouw haar baan op. Het echtpaar kreeg samen drie zonen en mag zich inmiddels ook grootouders noemen van zeven kleinkinderen.

Met het hele gezin naar Stevo

Louis werkte 43 jaar in de bouw, waarvan 40 jaar als kraanmachinist voor een werkgever in Albergen. Maar als het aan hem had gelegen, was hij boer geworden. “Mijn ouders hadden een boerderij”, vervolgt hij. “Ik kom uit een gezin van twaalf kinderen, waaronder acht jongens. Er waren meer broers die het familiebedrijf wilden overnemen. Daarom ging ik wat anders doen maar ik bleef wel meehelpen op de boerderij van mijn ouders.” Louis houdt naar eigen zeggen van vee. En van voetbal. Achttien jaar lang was hij jeugdleider bij voetbalvereniging Stevo in Geesteren, waarvan hij al ruim 60 jaar lid is. Ook Truus is er geen onbekende. “In de gouden jaren van Stevo gingen we met onze jongens naar uitwedstrijden”, blikt ze terug. “Als het mooi weer is, gaan we nog vaak met z’n tweeën naar thuiswedstrijden.” 

Normaal en goed leven

Op zijn 57e kon Louis na 40 dienstjaren met prepensioen. Maar van verveling is tot op de dag van vandaag geen sprake. Truus heeft eveneens genoeg om handen. Zo maakt ze als vrijwilliger de aula in Geesteren schoon, doet ze aan gymnastiek en trekt regelmatig baantjes in het zwembad. De 50 huwelijksjaren zijn volgens het echtpaar voorbij gevlogen. “We leiden een normaal en goed leven”, besluit Truus. “Hopelijk vieren we over tien jaar ons diamanten huwelijksfeest. Daar gaan we natuurlijk wel van uit.”