Algemeen

Maddox Hoek uit Tubbergen is ranger voor één dag, maar waar is die brandweerwagen

TUBBERGEN - Hij weet alles van dieren, en kent zelfs de meest exotische soorten bij naam. Niet gek dus dat de allerliefste wens van Maddox Hoek (3 jaar) uit Tubbergen geheel in het teken staat van dieren.

Maddox, die momenteel in het Prinses Màxima Centrum wordt behandeld voor een tumor in zijn kaak, heeft lang moeten wachten op zijn ‘wensfeestdag’, zoals hij het zelf noemt. Door het coronavirus werd een eerdere dag al uitgesteld, maar maandag 17 augustus was het dan eindelijk zover. In de vroege ochtend werd Maddox door vrijwilligers van Make-a-Wish Nederland opgehaald met een grote witte limousine, waar zijn naam op staat. Het mag duidelijk zijn dat dit zijn vervoersmiddel voor deze dag is. Een kleine teleurstelling voor Maddox, die stiekem had gehoopt op de grote brandweerauto, die al eens eerder bij hem is geweest.
 
Samen met zijn familie werd hij naar Safaripark Beekse Bergen gebracht, waar hem een bijzonder avontuur stond te wachten. Bij aankomst wachtte ranger Niels hem op en samen gingen ze in een rangerjeep het park in. Maddox mocht met hem mee als ranger voor een dag. Een bezoek aan de olifanten, giraffen en de nijlpaarden, een kijkje achter de schermen bij de stallen van verschillende dieren en een gamedrive op de giraffenvlakte waar Maddox van dichtbij kennis maakte met giraffen en zwartepaardantilopes. Het bezoek aan het safaripark werd afgesloten bij de krokodillen, tijgers en zeeleeuwen. 
 
Eenmaal terug in Tubbergen, bij familierestaurant de Troubadour, wachtte er nog een verrassing. Zijn opa en oma’s stonden al op hem te wachten. Maar ook bioloog Ferry, die verschillende exotische dieren heeft meegenomen. Maddox maakte kennis met slangen, een vogelspin, een kameleon en een varaan. Aan het eind van de dag werden Maddox en zijn familie thuisgebracht onder begeleiding van de politie van Tubbergen en, daar waren ze toch nog, maar liefst vijf brandweerwagens die uiteraard met luide sirenes zorgden dat heel Tubbergen op de hoogte was van Maddox’ avontuur. 
 
Over Make-A-Wish
Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge kinderen tussen 3 en 18 jaar positieve energie meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt, en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen. Voor meer informatie: http://www.makeawishnederland.org/.
 
Foto’s: Clemens Brughuis.